Giorgia Meloni: Magyarország demokrácia

2022. szeptember 16. 13:19

„Nem vesszük észre, milyen helyzetben vagyunk: a konfliktus közepette sokkal bölcsebb lenne egymáshoz közelíteni az európai országokat, mint eltávolítani őket” – mondta az olasz miniszterelnök-jelölt.

2022. szeptember 16. 13:19
null

A Magyarországról szóló európai parlamenti jogállamisági jelentés az olaszországi választási kampány részévé vált, melyben az Európa Uniónak a keleti tagállamokkal szembeni politikáját bírálta Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek miniszterelnök-jelöltje az olasz közrádiónak nyilatkozva pénteken.

Giorgia Meloni hangoztatta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a magyar alkotmányos szabályok szerint többször és széles támogatottsággal nyert választásokat. Magyarország demokrácia – jegyezte meg az Olasz Testvérek (FdI) vezetője. Hozzátette, úgy értesült, hogy a magyarországi ellenzék soraiban is diszkriminálónak tartják az Európai Parlament csütörtöki döntését.    

A politikus a RAI1 rádiócsatorna reggeli politikai elemző műsorában kommentálta a strasbourgi plenáris ülést, melyen elfogadták a Magyarországról szóló jogállamisági jelentést. A dokumentumot nem szavazták meg a Giorgia Meloni elnökölte Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciójához tartozó Olasz Testvérek, valamint a Liga európai képviselői sem, akik az Identitás és Demokrácia (ID) tagjai. Az Olasz Testvérek politikusa kifejtette, 

Hozzátette, hogy az Európai Parlament (EP-) jelentését „erősen politikai” dokumentumnak tartja.    

„A NATO állítja, hogy Lengyelország a háborút kockáztatja Oroszországgal, és mit teszünk erre mi az Unióban? Lengyelországot támadjuk, ahogyan Magyarországgal is tesszük. Konfliktushelyzetben fel kell mérni, mi számít elsődlegesnek” – mondta Giorgia Meloni.    

(MTI)

Nyitókép: Mauro Ujetto / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vctor
2022. szeptember 17. 03:29
Kb Annyira,mint az olasz maffiában..
pemete jakab
2022. szeptember 16. 19:46
Giorgia Meloni: Magyarország demokrácia Annyira, hogy már népi demokrácia.
Dezsőke
2022. szeptember 16. 18:54
nincs itt akkor baj, -nincs több, mint bárhol a világon, talán inkább kevesebb- az Unió sugói, rosszul súgnak. egyre több német, holland és svájci talál Magyarországon otthonra, mert itt béke és demokrácia van.
egyvilág
2022. szeptember 16. 18:31
Egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól: https://egyvilag.hu/temakep/076.shtml + Orbán rendszerének tömör de alapos összefoglalója: https://youtu.be/7MlFxwYoQFM Vagy el is lehet olvasni: https://egyvilag.hu/index.shtml#PT111_orbanisztanmukodese
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!