Irán szerint Rushdie csak magának köszönheti a késelést

2022. augusztus 15. 09:46

A perzsa állam kommünikéje így kommentálta az írót ért támadást.

2022. augusztus 15. 09:46
null

A múlt héten támadták meg az indiai születésű brit-amerikai írót, akinek a fején évtizedek óta vérdíj van. Salman Rushdie épp egy előadást tartott, mikor többször megszúrták, állapota sokáig kritikus volt. A Rushdie életére törő merénylő a színpadra szaladt és késsel többször megszúrta az írót, akin hosszan tartó műtéteket kellett végrehajtani, vasárnap vették le a lélegeztetőgépről.

Hétfőn reggel az iráni külügyminisztérium is megszólalt az ügyben az Al Arabiya tájékoztatása szerint, a tárca szóvivője közölte, hogy az író saját magának és támogatóinak köszönheti, ami történt vele. A perzsa állam azon az állásponton van, hogy a szólásszabadság nem igazolja a szerző vallás elleni „inzultusait” és a szentségek elleni támadást.

Tiszteletet érdemel az a bátor férfi, aki New Yorkban megtámadta a gonosz és hitét elhagyó Salman Rushdie-t. Elkapta Isten ellenségének nyakát, kézcsókot érdemel

– lelkendezett a vezető iráni napilap a merényletet követő napon. 

Az iráni diplomácia azért leszögezte, bár dicsérik a támadást, nincs közük a merénylethez.

Kapcsolódó

Örvendeznek az iráni lapok Salman Rushdie megkéselésén

Az íróra Irán egykori vallási vezetője, Ruhollah Khomeini ajatollah 1989-ben mondta ki az iszlám halálos ítéletet, a fatvát. Bővebben...

Nyitókép: Herbert Beubauer/AFP

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fapfafap
2022. augusztus 15. 14:19
ilyenkor jó magyarnak lenni. újra, meg újra, meg újra büszke lehetek nemzetemre, most például egy szent, fanatikus merénylő mellé állunk a rohadt, büdös libernyák áldozat helyett. nekünk a tálibok olyanok, mint az 56-os PESTI SRÁCOK. nem kell provokálni a vallási fanatikusokat vagy az oroszokat a puszta léteddel, te rohadt libernyák, nem kell provokálni felkent kormányunk tagjait kérdésekkel, kedves Független, Objektív Sajtó. így jó végre MAGYARnak lenni!!!!
csjanos
2022. augusztus 15. 12:52
....EGYETÉRTEK...ő a hibás...
NorthernOutlaw
2022. augusztus 15. 12:44
Az összes vallási fanatikust ki kellene lőni az űrbe felekezettől függetlenül. Ott isteneik nevében szabadon gyilkolhatnák egymást.
Namond
2022. augusztus 15. 11:29
Dr Ahmed Salamon Rushdie, az alig közepes, de feltűnést keltő író.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!