Csütörtök reggel indulok a Vatikánba Ferenc pápához

2022. augusztus 24. 18:31

Látogatásom alkalmából egy olyan ajándékkal készülök, amely megmutatja a magyar kultúra gazdagságát, a hagyomány iránti tiszteletünket.

2022. augusztus 24. 18:31
null
Novák Katalin
Novák Katalin

„Holnap reggel indulok a Vatikánba Ferenc pápához. Látogatásom alkalmából egy olyan ajándékkal készülök, amely megmutatja a magyar kultúra gazdagságát, a hagyomány iránti tiszteletünket, miközben a Szentatya viseletének része is lehet. Ezúton is köszönöm Erdő Péter bíboros úrnak, hogy megáldotta.

A hímzett papi stólát dr. Illés Károlyné Botyánszky Anna, a Népművészet Mestere tervezte, és több hímző asszony közös munkája nyomán készült el. A stólában képletesen ott van Magyarország, hiszen a motívumok a legismertebb kalocsai, békési szűcs, nógrádi palóc, matyó, sióagárdi és az úgynevezett úri díszítés világát tükrözik. Az utolsó öltéseket magam készítem, Anna iránymutatása alapján. Köszönöm, hogy ezt a valóban szeretettel átszőtt ajándékot elkészítették, büszkén adom majd át holnap.”

Nyitókép: MTI

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. augusztus 26. 10:20
....helyes CSINOS az elnökasszony...HAJRÁ MAGYAROK..
pemete jakab
2022. augusztus 25. 20:29
"Látogatásom alkalmából egy olyan ajándékkal készülök, amely megmutatja a magyar kultúra gazdagságát, a hagyomány iránti tiszteletünket." Csakhogy az efféle ajándékot nem Nováknak kellene adnia, mert ő méltatlan erre a feladatra.
jánosbácsi
2022. augusztus 25. 14:21
"úgynevezett úri díszítés világát tükrözi " Tiszta kamu ez a nő. Azt is meséld el a pápának,hogy nálunk neked köszönhetően csak a gazdag családok kapnak családi támogatásokat. A szegények csirkefarhátat kapnak.
Ólat a trolloknak
2022. augusztus 25. 08:44
https://flightaware.com/live/flight/HUAF340/history/20220825/0557Z/LHBP Mindjárt megérkezik :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!