Románia volt miniszterelnöke szerint el kell venni Orbán Viktor szavazati jogát az EU-ban

2022. augusztus 01. 17:53

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök az oroszok ötödik hadoszlopa az EU-ban” – mondta Ludovic Orban.

2022. augusztus 01. 17:53
null

Ludovic Orban román kormányfő alig tért vissza Tusványosról, máris arról beszélt, hogy „Orbán Viktor magyar miniszterelnök az oroszok ötödik hadoszlopa az EU-ban, ezért a magyar kormány szavazati jogát is el kellene venni az Európai Tanácsban” – írja a 24.hu

A volt román kormányfő Orbán Viktor tusványosi Európa-ellenes kijelentéseit bírálta. Ludovic Orban, a Jobboldal Ereje elnöke pártja országos tanácsának ülése után azt mondta, más embernek ismerte meg Orbán Viktort a kilencvenes évek elején:

„Az uniós szerződés és az EU alapját képező értékek, elvek durva megsértését jelenti fajokról, rasszizmusról beszélni egy multikulturális Európában, ahol tiszteletben tartják a kisebbségek, vallási kisebbségek, nemzeti kisebbségek jogait” – tette hozzá a politikus.

Továbbá közölte: „tökéletesen indokolt lenne megindítani az eljárást Magyarország szavazati jogának felfüggesztésére az uniós testületekben, mivel Orbán Viktor szerinte Európa- és EU-ellenes üzeneteket közvetít.” Mint mondta, egyetlen román pártelnökként azért fogadta el idén a meghívást Tusványosra, mert fontosnak tartja, hogy a román pártvezetők is kifejtsék álláspontjukat az ilyen rendezvényeken, hiszen az RMDSZ-en kívül a kormánykoalícióból senki nem volt jelen.

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothpal
2022. augusztus 03. 17:48
SIKERÜLT MEGHIBBANNIA Orbán Viktor tiszta beszédétől... Milyen ember ez?
Hydra Esus
2022. augusztus 02. 22:28
Csak a foglalkozását gyakorolja a mocsok.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 02. 15:47
Mire hazaért, már át is állt. Ez egy ilyen szakma.
fogas paduc
2022. augusztus 02. 14:21
az rendben, hogy nem ért magyarul, de, hogy románul sem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!