Duda: Oroszországot ki kell szorítani az összes megszállt területről

2022. augusztus 24. 09:12

„A Krímet vissza kell adni Ukrajnának” – hangsúlyozta a lengyel elnök a przemysli vasúti pályaudvaron megtartott sajtóértekezleten.

2022. augusztus 24. 09:12
null

A przemysli vasúti pályaudvaron megtartott sajtóértekezleten Duda beszámolt a Krími Platform elnevezésű kezdeményezés második csúcstalálkozójáról, amelyen Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel együtt vett részt Kijevben, és amelyhez  – mint Duda elmondta – online formában több ország vezetője is csatlakozott.

Oroszország sérti a nemzetközi jogot, brutális, minden elvet sértő orosz támadásról van szó” – hangsúlyozta a lengyel elnök a 2014-ben Ukrajnától elcsatolt félsziget, valamint az ukrajnai háború jelenlegi, február 24-én megkezdődött szakasza kapcsán.

A háborúnak Duda szerint azzal kell befejeződnie, hogy „Oroszországot kiszorítják az összes megszállt területről, Ukrajna pedig újból normálisan működik a nemzetközileg elismert határain belül”.

„Csak ez garantálja a jövőben a békét” – tette hozzá az államfő. Aláhúzta: Ukrajnának nemcsak humanitárius segítségre van szüksége, hanem

További katonai felszerelések szállítására szólította fel a lengyel elnök a nemzetközi közösséget

Felszólította a nemzetközi közösséget az ilyen felszerelés további szállítására. „Ez a tegnapi csúcstalálkozónak is az üzenete” – mondta.

Hangsúlyozta: Ukrajnának a legkorszerűbb, hosszú hatótávolságú fegyverekre van szüksége, amelyek lehetővé teszik azon orosz tűzérségi pozíciók elérését, amelyekről Ukrajnát támadják.

Duda szerint a legnagyobb katonai támogatást az Egyesült Államok nyújtja Ukrajnának, Lengyelország e tekintetben a második helyet foglal el.

(MTI)

Nyitókép: KANIUKA RUSLAN / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jam.
2022. augusztus 25. 09:41
nem értem mit Dudál ... :D mit szívnak ezek de tényleg ????
Kivűlálló
2022. augusztus 24. 22:29
Mi van poloska? Csak fosunk valamitől...? Az anyátokat kell kiszorítani...!
Felvidéki MAGYAR
2022. augusztus 24. 17:41
Egy hülye sorosbérenc Polyák!
alteregon
2022. augusztus 24. 14:22
A dudát meg a zenekarból kell kiszorítani
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!