Reuters: Az Orbán és Putyin közötti szoros kapcsolat bizonyítéka a két új paksi reaktor

2022. augusztus 29. 08:09

Szerintük ennyi az egész.

2022. augusztus 29. 08:09
null

A Reuters londoni székhelyű világhírügynökség tudósít a Paksi atomerőmű két új reaktorral való bővítéséről, amelyet a Roszatom kivitelez.

A projektre az Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin közötti szoroskapcsolat bizonyítékaként hivatkoznak.

Az Országos Atomenergia Ügynökség csütörtöki közleménye szerint a meglévő két gigawattos erőmű a további, még függőben lévő engedélyek megszerzésével két új, egyenként 1,2 gigawatt teljesítményű VVER reaktorral bővülhet. Szijjártó Péter májusban Magyarország stratégiaiérdekeként hivatkozott a két új paksi blokkra.

Fotó: MTI/Kiss Dániel

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agybeteg Fideszes2
2022. augusztus 29. 19:47
Csak szólok. Putyin 2008-as magyarországi látogatásakor(Gyurcsány vezetése alatt) elvi megállapodást kötött az MSZP-SZDSZ vezetése, hogy az orosz Roszatommal fogják felépíttetni az új paksi blokkokat. Most ugyanezen társulat prüszköl, hogy a Roszatommal fogják megvalósítani csak épp a Fidesz kormányzása alatt.
madar299
2022. augusztus 29. 16:30
Az üregi nyúl is úgy éli túl a róka támadását , hogy több kijáratot fúr. Azt a kisegeret amelyiknek csak egy bejárata van az odújába az bizony hamarosan macska kaja lesz. A politika, az művészet, volt , van és lesz is , ezt kérném megérteni ! Minden más csak fikció és mellébeszélés , történelmi pld. 100-ait lehetne itt felsorakoztatni, hogy ki és mikor , milyen előrelátással , stratégiával maradt életben. A változás az egyedüli ami örök , a beton, az öntöttvas az mindíg csak törik és nem hajlik. Volt már részünk a "kitartás"-ban , köszi , de Én nem kérek belőle.
oskar
2022. augusztus 29. 13:22
Gyurcsány sincs Paks 2 ellen! Sőt a cége majndnem 100 millióért reklámozta. Paks 2 magyar érdek! Főleg olyan korban ahol az autók is villamos energiával mennek. A Reuters újságírója aljas!
erdei nyezega
2022. augusztus 29. 11:59
jól van ez így!...........ezek a szarevő angolok nem tudják még hogy nem csak 2 reaktor lesz...de követni fogja újabb 4!.....sikítsatok csak libsi patkányok!.....akkor valamit jól csinálunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!