Bűnösnek találták Trump volt főtanácsadóját

2022. július 23. 08:04

Steve Bannon ügyvédei szerint a per egy „politikai megtorlás” volt.

2022. július 23. 08:04
null

Pénteken bűnösnek találta az esküdtszék Steve Bannont, Donald Trump volt egykori tanácsadóját a Kongresszus megsértése miatt – számolt be a Reuters.

Az esküdtszék a 68 éves Bannont két rendbeli vétségben találta bűnösnek, amiért megtagadta, hogy tanúvallomást tegyen, illetve dokumentumokat adjon át a képviselőház különbizottságának,

amely a 2021. január 6-i Capitolium elleni támadást vizsgálja.

A törvényhozók azt akarták megtudni tőle, hogy mi történt az egyik washingtoni hotelben a puccskísérlet előtti éjszakán, amikor az elnök támogatói megpróbáltak republikánus képviselőket rávenni, hogy utasítsák el a választás eredményét. Annál is inkább, mert Bannon úgy tüntette fel, hogy ő volt ezeknek a kísérleteknek, illetve a másnapi támadásnak a szellemi atyja.

Az Igazságügyi Minisztérium ügyvédei azzal érveltek, hogy Bannon „törvényen felülinek” érezte magát, amikor figyelmen kívül hagyta a Kongresszusi bizottság „kötelező” jogi idézését. Bannon ügyvédei azt mondták, hogy

a per egy politikai megtorlás volt.

Bannont 30 naptól egy évig terjedő börtönt kaphat vádpontonként, valamint 100 és 100 ezer dollár közötti pénzbírsággal is büntethetik. Azt ugyanakkor érdemes tudni, hogy a korábbi, hasonló ügyekben a börtönbüntetést még senkinek sem kellett letöltenie.

Nyitófotó: Stefani Reynolds / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
renoman
2022. július 23. 08:51
Amerika a Szovjetunió sorsára fog jutni, csak mondjuk emberileg sokkal betegebb társadalom. Nem lesz kilábalás, sok törpe állammá hullik szét.
Ma is bukik a Zorbán...
2022. július 23. 08:49
Ajánljunk fel politikai menedékjogot a kommunizmus üldözöttjeinek. A nyugati bolsevista terror még csak most kezd igazán kiteljesedni, de rohamléptekben halad előre.
szodabár
2022. július 23. 08:48
Banánköztársaság
Igazságpárti
2022. július 23. 08:28
Röhej. az usa 2.0 egy nagy rakás hullaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!