A román hatóság leállíttatta a Csíki Sör és Csíki Csipsz gyártását

2022. június 09. 12:57

A románok azt kifogásolták a termékek kapcsán, hogy a csomagoláson a gyártás helyszíneként Székelyföld van megnevezve, nem pedig Románia.

2022. június 09. 12:57
null

Csütörtökön a román hatóság leállíttatta a Csíki Sör és a Csíki Csipsz termékek gyártását. A románok azt kifogásolták a termékek kapcsán, hogy

a csomagoláson a gyártás helyszíneként Székelyföld van megnevezve, nem pedig Románia.

Az azonnali leállítást Dan Tanasă román szélsőjobboldali aktivista feljelentése után rendelték el. A döntés ellen – mind a sörök, mind a csipszek esetében – fellebbeznek és a gyártással, valamint a forgalmazással nem állnak le. 

A gyártó közleményben reagált

A Csíki Csipsz és Csíki Sör Manufaktúra munkaközössége Dan Tanasă-nak kívánta: „igyon rá a medve vizet”.

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2022. június 10. 14:38
Megteheti mert övek és a hatalom!!!!!!!!!!!!!
Csomorkany
2022. június 10. 11:57
Szerintem rá kellene írni, hogy "Made in EU", és máris szívnának a szűröstalpúak. Mármint nyilván nem a Székelyföld helyett, hanem mellett, de a Made in EU mehet 7-es betűmérettel...
Reszelő Aladár
2022. június 10. 10:55
Románnak lenni tényleg foglalkozás.
Krupp Skya
2022. június 10. 08:27
Igazuk van a románoknak. nekik is kell szerepelni a sörösládán. Imigyen: Készült a románok által megszállt Erdélyben amit Trianonnak köszönhetnek. Remélem több kifogás nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!