Francia választási térkép: Le Pen keleten, Macron nyugaton dominál

2022. április 10. 23:11

Úgy tűnik, a radikális jobboldali jelölt nyerhetett Franciaország fejlettebb területein.

2022. április 10. 23:11
null

Amint arról beszámoltunk, a regnáló köztársasági elnök, Emmanuel Macron mellett a radikális Marine Le Pen juthat be a francia elnökválasztás második, április 24-i fordulójába, ahol Macronnak lehet nagyobb esélye a győzelemre – ráadásul már ma este Le Pen ellen szólalt fel a legtöbb kiesett elnökjelölt. ( A verseny a második helyért azonban még nyílt, az utóbbi órában a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon elkezdett közeledni Le Penhez.)

Érdekes azonban az első fordulós voksok területi megoszlása. A Europe Elects nevű Facebook-oldalon közzétett térkép szerint Le Pen vihette a Párizstól északra és keletre eső, fejlettebb megyéket, illetve a délkeleti régiót is. Ezzel szemben Macron győzött a valamivel szegényebb és elöregedő nyugati területek többségében.

A nagyobb városok eredményei még nem teljesen érkeztek be.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lqrooferi
2022. április 12. 06:13
Van egy lényeges különbség 2017 és 2022 között. Itt most a szavazók 75 % a a regnáló köztársasági elnök ELLEN szavazott, tehát közel sem biztos hogy a többi jelölt szavazói automatikusan a regnáló elnökre szavazna. 2017 ben Macron még az akkori köztársasági elnök ellenfele volt, tehát be tudta gyűjteni a protest szavazatokat, ez ugye most kizárt.
Gyzoltan
2022. április 12. 06:08
Végletes időket élünk! A franciaországi fejlemények kihatnak egész Európára, s Macronon keresztül a zsidóság rövid pórázon vezeti az iszlámosodó Franciaországot! Nyilvánvaló, ezzel a zsidóság is tisztában van, s mivel a kezükben van a közvéleményt kisajátító média, jó esélye van Macronnak tovább vinni a cionista liberális tébolyt, a liberális őrületet! Isten csodájára, segítségére van szükség a zsidóság, a zsidó Macron megállításához...
Ezüst Nyíl
2022. április 11. 22:59
Már csak azért is Le Pen mert jobbos, jöhetne utána Olaszban a váltás jobbra, aztán Spanyol és végül akár még a németek is ha már a többiek váltottak. Van remény. Orbánék jó üzenetet küldtek, tartani kell a jobboldalban a lelket innen is.
Karvaly
2022. április 11. 11:20
Egyébként ez az a választás, ami nagyon fontos Magyarország jövője szempontjából: ha Le Pen nyer, akkor van esély arra, hogy az EU Parlament és társai visszavegyenek Magyarország piszkálásából. Ami nagyon jól jönne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!