John F. Kennedy-díjat kapott Zelenszkij

2022. április 21. 19:19

A demokrácia védelméért járó, Profil a bátorságban nevű díjjal lett gazdagabb az ukrán elnök.

2022. április 21. 19:19
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyike azon öt embernek, akik idén megkapták a demokrácia védelméért járó, Profil a bátorságban nevű John F. Kennedy-díjat.

A John F. Kennedy Könyvtár Alapítvány által évente átadott magándíjat az alapítvány bejelentése szerint azért ítélték oda Volodimir Zelenszkijnek, mert „az ukrán emberek szellemiségét, hazafiasságát és fáradhatatlan áldozatkészségét jelenítette meg az országukért zajló élet-halál küzdelemben” az orosz támadások ellen.    

Ukrajna elnöke mellett négy amerikai tisztségviselő veheti át a díjat, aki – az indoklás szerint – a 2020-as amerikai elnökválasztás idején kivette részét a tiszta és igazságos választásért folytatott küzdelemből. A díjazottak között van Liz Cheney republikánus kongresszusi képviselő, Jocelyn Benson, Michigan államtitkára, Rusty Bowers arizonai házelnök, és Wandrea Moss választási biztos.    A Profil a bátorságban (Profile in Courage) nevet viselő – a volt amerikai elnök, John F. Kennedy azonos című, 1957-ben Pulitzer-díjat nyert könyvéről elnevezett – díjat a John F. Kennedy Könyvtár Alapítvány 1990 óta évente adja át olyan személyiségeknek, akik jelentős tevékenységet végeztek nemzetük építésében, nehéz körülmények között is harcoltak a demokráciáért és az amerikai érdekekért.    

A díjat – amelyet május 22-én Bostonban, a John F. Kennedy Elnöki Könyvtárban adnak át – eddig javarészt az amerikai közigazgatás szereplőinek ítélték oda.

(MTI)

Fotó: AFP/EYEPRESS

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. április 24. 15:14
SZÉGYEN! SÍK SZÉGYEN, HOGY PONT AZ A HATALOM AD KENNEDY-DÍJAT AZ UKRÁN KAKUKKFIÓKÁNAK, AMELYIK KINYÍRTA JFK-T! EZ AZ ABSZOLÚT MOCSKOSSÁG!!! Nincs tovább, csak lejjebb és lejjebb...
Saksafar
2022. április 23. 07:53
Ezt a díjat a szíájé-nál osztják a jól teljesítő munkatársaknak?
tetx
2022. április 22. 19:07
:D :D
Attologic
2022. április 22. 18:36
En most letrehozok egy kulon dijat. Kovetelozo, halatlan, ellenzeki partokat egytollvonassal eltorlo szinesz megjaccos feltunesi viszketeg balek. Azta!!! Zelenszkij mar meg is kaptad!!! Ügyes vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!