Az ukránok szerint akaratuk ellenére deportálják mariupoliak ezreit

2022. március 20. 10:59

Az oroszok azonban teljesen más állítanak.

2022. március 20. 10:59
null

Az orosz ostrom alatt álló Mariupol városának tanácsa azt állítja, hogy az orosz katonai erők a héten néhány ezer civilt deportáltak erőszakkal Oroszországban, írja a Portfolio. Hozzátették: az orosz fél azt állítja, menekülteket szállítanak és fogadnak a stratégiai kikötővárosból.

Egymásnak ellentmondó állításokat tettek a mariupoli civil lakosság elszállításáról az ukrán és az orosz oldal képviselői.

Az ukrán városi tanács azt állítja, az elmúlt héten néhány ezer mariupoli civilt szállítottak el erőszakkal a városból Oroszország területére.

A megszállók illegálisan szállítottak el embereket a város Livobereznyij negyedéből és egy óvóhelyül szolgáló sportklubból, ahol több mint 1000 ember, leginkább gyerekek és nők, húzták meg magukat a folyamatos bombázások elől – állítják. Az orosz védelmi minisztérium ugyanakkor arról tudósított a TASS orosz állami hírügynökség szerint, hogy menekültek érkeznek Mariupolból, az evakuációhoz 200 buszt biztosítanak. Szombaton az állami hírügynökség arról számolt be, 13 busz tart Oroszországba ideiglenes menekültközpontokba illetve a Jaroszláv régióba néhány száz civillel a járművökön.

Fotó: MTI/AP/Satellite image

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
22-es csapdája
2022. március 20. 21:08
"Az ukránok szerint akaratuk ellenére deportálják mariupoliak ezreit." Erre egy másik idézettel tudok válaszolni. "Sajnálattal hallom. Mivel mint tudják, a (...) hadsereg fő gondja, hogy mit éreznek mások."
zara
2022. március 20. 18:07
az ukránok hazudnak akár csak az egész magyar média... mariopol 90%ban orosz igy egyértelmű h a biztonságos oroszo. felé menekülnek... a fidesz média is bekaphatja...
Wadaderika
2022. március 20. 16:15
https://iz.ru/1307533/ekaterina-militckaia/dvadtcat-chetvertyi-den-spetcoperatcii-v-donbasse-tekstovaia-transliatciia Az oroszok szerint.
Ninini
2022. március 20. 15:56
Ha nem engedik, akkor az a baj, ha segítik, az a baj. Még valami?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!