Klicsko Európa végéről beszélt, és Kijevbe hívta Ferenc pápát

2022. március 06. 11:41

A Klicsko-testvérek egy kalap alatt a dalai lámát is felszólították Ukrajna támogatására.

2022. március 06. 11:41
null

Vitalij Klicsko, kijevi polgármester és öccse, Volodimir Klicsko Ukrajnában akarnak maradni és tovább harcolni az orosz csapatok ellen. A két profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok a Welt am Sonntag című német, vasárnaponként megjelenő hetilapnak nyilatkozott. Vitalij Klicsko úgy fogalmazott, hogy „igazán kínos” lenne számára, ha megválasztott polgármesterként elhagyná a hazáját ebben a helyzetben. „Ha most elmennék, az árulás volna, és nem tudnék többet tükörbe nézni” – jelentette ki a kijevi polgármester.    

Ukrajnába invitálták a vallási vezetőket

A legendás ökölvívótestvérek szerint az ukrán katonák és civilek harci szellem töretlen. „Megható látni, hogy embereink hogyan harcolnak a jogukért” – mondta Vitalij Klicsko. Egyetértettek abban is, hogy Kijevben maradnak és támogatni fogják egymást. „Nemcsak Ukrajnáról van szó, hanem a világbékéről” – húzta alá Volodimir Klicsko. „Ha az egyik atomerőművünk felrobban, az Európa végét jelentheti” – tette hozzá. Az Instagram üzenetküldő szolgáltatáson angol nyelven megjelent egyik videóüzenetükben felszólították a világ vallási vezetőit, így Ferenc pápát és a dalai lámát is Ukrajna támogatására.    

– mondták a testvérek. Hozzátették, hogy a drámai történések Ukrajnában megkérdőjelezik az emberiesség fogalmát. „Ami Európa szívében történik, az a világ minden lakóját érinti, aki az igazságosság és a jóság elveit szereti függetlenül származásuktól, vagy felekezeti hovatartozásuktól” – emelte ki a videóüzenetben Volodimir Klicsko.

(MTI)

Fotó: MTI/ EPA-ANSA/ Angelo Carconi

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
darling
2022. március 06. 23:06
Ez a Klicsko nem fukarkodik a fellengzős kijelentésekkel! Ukrajna Európa szíve! Tyűha! Ukrajnában dőlne el a világbéke sorsa?! Klicsko szervezne egy ökumenikus partyt a háborús Ukrajnába?! Még az amerikai Keresztapát is meghívhatná! Hát, van zavar a fejében, az biztos! Minden tiszteletem a harcoló, a háborúban szenvedő ukrán népé, de azt végképp nem értem, hogy lehetett egy zsidó táncos-komikus sorozat-színészt elnöknek és egy összevert fejű bokszolót Kijev főpolgármesterének megválasztani?! Mit várhatnak tőlük az ukrán emberek?! Egy alkalmas, komoly elnökkel lehet, h elkerülhető lett volna ez a háború is!
iIonah
2022. március 06. 22:09
Ez a pápa az erdélyi katolikusokért nem mozdítja ujját, de Kijevbe biztosan elmegy, ha a bokszoló hívja.
annamanna
2022. március 06. 20:16
A rohadt kurva anyját, füttyent, aztán a pápa ugrik, mint a bolha? Az Isten verje meg ezeket a büdös férgeket.
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. március 06. 20:13
A két buzi majd jól seggbe kúrja egymást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!