Ramallahba látogatott az új német külügyminiszter

2022. február 10. 22:13

Az évekkel ezelőtt megtorpant béketárgyalások újraindítására sürgette Annalena Baerbock német külügyminiszter Izraelt és a palesztinokat csütörtökön, Rámalláhban tett látogatása során, ahol palesztin hivatali partnerével, Rijád al-Malkival tárgyalt.

2022. február 10. 22:13
null

Németország kész mindkét felet támogatni a párbeszéd felvételében. „Örülök, hogy az utóbbi évek jégkorszakát legalábbis valamelyest sikerült enyhíteni” – fogalmazott Baerbock az új izraeli kormány első, bizalomépítő lépéseire utalva. A német politikust Mahmúd Abbász palesztin elnök is fogadta.    

Rijád al-Malki sérelmezte, hogy izraeli oldalon jelenleg nincs partnerük a béketárgyalásokhoz.

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök ugyanis elutasítja a palesztinok által szorgalmazott kétállami megoldást, amely egy palesztin állam létrehozását helyezi kilátásba Ciszjordánia és a Gázai övezet területén Kelet-Jeruzsálem fővárossal a sok évtizedes palesztin-izraeli viszály megoldása érdekében.    

– mondta a palesztin tárcavezető.    

Az izraeli-palesztin békefolyamat 2014 óta lényegében megfeneklett

A német külügyminiszter előzőleg izraeli hivatali partnerével, Jaír Lapiddal tárgyalt.

A palesztin-izraeli viszályról szólva síkraszállt Izrael ciszjordániai terjeszkedésével szemben, és bírálta izraeli telepek létrehozását ezen az 1967-ben Jordániától elfoglalt területen. Mindemellett hangsúlyozta a demokratikus intézmények erősítésének fontosságát a palesztin területeken. Mint mondta, elsőbbséget kell adni a demokrácia, az emberi jogok és a nők jogai tiszteletben tartásának. Baerbock pénteken Jordániában, majd szombaton Egyiptomban folytatja közel-keleti tárgyalásait.

(MTI)

Fotó: Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2022. február 11. 16:34
Zsidó téma, még nincs itt a nemzetiszociliasta, antiszemita, nyilasocska @MayorAnna, @annamanna, @Palika1955.
Fila2020
2022. február 11. 10:08
Micsoda ütemérzék. Ez a nő(?) ösztönösen tudja, hogy mely ügybe biztosan nem tud eredményt elérni.
briganti
2022. február 11. 07:54
...a nők jogai..... A rossz ember, rossz helyen, rossz dumával. Ződ barom.
MZXX
2022. február 11. 04:58
Miközben az usa épp felgyújtani készül európát, épp az izraeli-palesztin szappanopera a legfontosabb a németeknek. Balfaszok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!