Donyecki szakadárok vezetője az ukrán hadseregnek: Mentsétek az életeteket!

2022. február 24. 08:31

Oroszbarát szakadárok megtámadtak egy Kijev ellenőrzése alatt álló várost.

2022. február 24. 08:31
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök a hadműveletre utasítást adó hajnali tévébeszédében azt mondta, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog a demilitarizálására és nácimentesítésére. Ivan Filiponenko, az önhatalmúlag kikiáltott luhanszki népköztársaság népi milíciájának szóvivője csütörtökön egy videoüzenetben azt mondta, hogy

erőik hadműveletet indítottak ideiglenesen megszállt területeik felszabadítására.

Kizárólag az ukrán fegyveres erők katonai létesítményeit, személyi állományának és felszerelésének felhalmozási helyeit lövik. A másik szeparatista terület, a Donyec-medence térségének egyik szóvivőjére hivatkozva az orosz hírügynökség arról is beszámolt, hogy

a szakadárok jelentős csapásokat mérnek az ukrán fegyveres erőkre a feleket elválasztó kelet-ukrajnai vonal mentén.    

Eduard Baszurin, a donyecki szakadárok népi milíciájának helyettes vezetője arra szólította fel az ukrán hadsereget, hogy tegye le a fegyvert. 

„Felszólítom az ukrán hadsereget, hogy tegye le a fegyvert. Mentsétek meg az életeteket! Akkor újjáépíthetitek országotokat, együtt fogjuk újjáépíteni a békés életet” – mondta a TASZSZ orosz hírügynökség tudósítójának. Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz hadsereg nem indított csapásokat ukrán városokra, és nagy pontosságú eszközöket használtak a katonai infrastruktúra megbénítására. A civileket nem fenyegeti veszély – hangsúlyozta a minisztérium.

(MTI)

Fotó: Sergei SUPINSKY / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2022. február 24. 10:01
Érdemes megfigyelni a hiszterizálási kísérleteket! Amire ugyi az újseggírók amúgyis hajlamosak, hogy jó nagy habot verjenek, egy tárgyilagos és szenvtelen tákékoztatás helyett.
Gyzoltan
2022. február 24. 09:58
Zelenszkijhez, Ukrajnához szólnék... Tudván tudva, ismerve a Moszkva által elkövetett felsorolhatatlan folyamatos sérelmek, bűntettek, hosszú sorát, ismerve a minden lehetőséget kihasználó ukránság elkeseredett, folyamatos, de eredménytelen küzdelmét a függetlenség kivívásáért, mely csak a Szovjetunió szétesésével valósulhatott meg, jobban meg kellene becsülni a kapott valós lehetőséget, élni vele, és nem kockára tenni! -nem látható Moszkva elpusztításának esélye... Márpedig, ha Moszkva létezik, akkor célszerűnek látszik mérlegre tenni az orosz fegyverek erejét! Ez elkerülhetetlen! A jelen helyzetben Ukrajna részéről kötelező meglépni az elképzelhetetlen visszalépést, a jövője érdekében... Bizony mondom, a történelemre hívatkozva, az orosz fegyverek ereje messze túlmutat Kijeven, hogy akár Románia a létét is az orosz szuronyoknak köszönheti, az orosz általános befolyás a Balkánon ismeretes, más egyéb orosz célokról nem is beszélve.., amiről a lengyelek is sokat mondhatnának... A nagyhatalmi érdek Ukrajnát a léte szélére sodorta, mentőövet csakis a tárgyalási asztal jelenthet, a békekötés kényszerével.., kerül, amibe kerül... Szíveskedjetek mérlegelni, megfontolni az írtakat odaát...
mokány
2022. február 24. 08:56
Ha ez egy magánakció , akkor hamar le lesz váltva , Putyin által .
Nehidd El
2022. február 24. 08:50
Tudom, csúnya dolog a véralgebra, de kíváncsian várom, hogy a "barbár-kegyetlen" oroszok által indított hadműveletnek lesz-e annyi civil áldozata, mint az USA "felszabadító" akcióinak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!