Kína szerint az USA provokál, Tajvan offenzívától tart

2022. február 26. 21:35

Egy romboló manővere miatt nőtt a feszültség. Tajvan attól fél, hogy az orosz-ukrán háború eltereli a világ figyelmét és Kína megszállja az országot.

2022. február 26. 21:35
null

Tavaly november óta most hajózott át első ízben a Tajvani-szoroson az Amerikai Egyesült Államok egyik rombolója – írta a Reuters alapján a 444.hu. A lap ismerteti: amit az amerikai hadsereg egyszerű rutinműveletnek minősített, az Kína szerint egyértelmű provokáció volt.

Az irányított rakétákkal is felszerelt hadihajó mindvégig nemzetközi vizeken tartózkodott (az amerikaiak üzenete ezzel az, hogy a Csendes-óceán szabad terület), a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg azonban mindvégig követte a mozgását. A művelet idegességet váltott ki Pekingben. 

A lap szerint Tajvanon most attól félnek, hogy a kínaiak kihasználják az orosz-ukrán háborút. Az európai konfliktus ugyanis leköti a világ országainak figyelmét (és energiáit), eközben pedig attól tartanak, hogy Kína lerohanja a Peking szerint jogilag hozzájuk tartozó országot. 

A tajvani védelmi minisztérium közlése szerint szombaton nyolc kínai repülőgép – hat vadászgép és két tengeralattjáró-elhárító – repült be ország légterének déli részébe – tudósított a Reuters alapján a 444.

Kiemelt képünkön egy Arleigh Burke-osztályú romboló látható. Forrás: htka.hu

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. február 27. 10:10
Mit mondtam? Ez az egész szar háború és minden rossz, az Amerikai Egyesült Államokból dől a világra. Tajvan lesz a következő, amit amerika szétdúl!!! Senkinek nem szabadna ehhez a nevét adnia! Egyetlen kormánynak sem!
Fila2020
2022. február 27. 06:42
Az USA romboló ment kínai vizeken, nem kínai amerikai vizeken. Az USA finanszírozza Ukrajnát, és szállít fegyvereket neki. Ezekből az következik, hogy Kína és Oroszország provokál? Európa ebben a viharban egy sodródó, kormány nélküli hajó. Isten óvjon minket!
Lion
2022. február 26. 22:13
Eddig ők voltak a nevető harmadik. USA mindig provokál csak letagadja.
Gyzoltan
2022. február 26. 21:57
"Kína szerint az USA provokál" -mégis, mit tehet? Ukrajna ügyében, a presztizsébe kerülő, elképesztő durva hibát vétett, és most kénytelen, holmi provokációkkal a helyzetén javítani, megítélését erősíteni... Biden képességhiányából kiindulva, bízhatunk benne, hogy Amerika tartósan megtalálja a rossz utat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!