Elfogták az Iszlám Állam pokolgépkészítőjét Marokkóban

2021. december 29. 19:11

A 24 éves férfit még terrormerénylet elkövetése előtt sikerült letartóztatni.

2021. december 29. 19:11
null

Marokkóban letartóztatták az Iszlám Állam terrorszervezet egyik feltételezett tagját, aki a robbanóanyagok és -szerek készítésének egyik szakértője volt – jelentette be a helyi központi bűnüldöző hatóság szerdán Rabatban. A 24 éves férfi – akit a főváros közelében vettek őrizetbe kedden –

a hatósági közlemény szerint már előrehaladott szakaszban tartott egy terrormerénylet előkészítésében, robbanószerekkel is több kísérletet hajtott végre.

A gyanúsított számos szélsőséges internetes oldalról töltött le információkat, elsősorban a robbantások és öngyilkos merényletek műszaki-technikai részleteiről, továbbá helyi börtönök, illetve a biztonsági erők elleni támadások lehetőségeiről.

A férfi leleplezésében és elfogásában az amerikai hírszerzés is közreműködött – tette hozzá a rabati közlemény.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2021. december 31. 10:23
A töke helyére bombát szerelt, de még így is csak az iszlám Állam FELTÉTELEZETT tagjának titulusáig vitte. Mi lett volna, ha már tag?
Jacques de Molay
2021. december 29. 19:51
Remélhetőleg felkötik...
Frankie Bunn
2021. december 29. 19:30
24 éves? Korán kezdte az ipart . Mikor is volt "csúcson" az ISISI, 4-6 éve?
yanoo
2021. december 29. 19:27
A muzulmán Kalapács Józsit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!