Négyszáz magánrepülőgéppel érkeztek a klímacsúcsra, hogy elmondhassák, a saját sírunkat ássuk

2021. november 02. 09:52

Egy négy órás utazás egy magánrepülőgépen annyi üvegházhatású gázt termel, mint egy átlagos európai lakos egy év alatt.

2021. november 02. 09:52
null

November elsejével elkezdődött a glasgow-i ENSZ klímacsúcs, ahol a világ országainak a vezetői arról tanácskoznak, hogy miként lehetne 1,5 fok alatt tartani a globális felmelegedést illetve, hogy hogyan lehetne visszafogni az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Mint ismeretes, a szén-dioxid-szennyezés komoly hányadáért a légi közlekedés a felelős. Ennek tudatában érdekes, hogy a résztvevők

közel 400 magánrepülőgéppel érkeztek, hogy elmondhassák, a saját sírunkat ássuk a szén-dioxid szennyezéssel.

A Telex számításai szerint egy magánrepülőgépen való négy órás utazás nagyjából annyi üvegházhatású gázt termel, mint egy átlagos európai lakos egy egész év alatt.

A lap megtalálta a Sunday Mail számítását, amely szerint a négyszáz gép 13 ezer tonna szén-dioxidot juttatott a légkörbe, ami több mint amennyit 1600 skót lakos termel egy évben. Természetesen, a glasgow-i út kiváltható lett volna menetrend szerinti járatokkal is.

Nyitókép: Brendan Smialowski / POOL / AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2021. november 04. 08:26
Pedig milyen szimbolikus lett volna, ha maguktól egy adott országból érkezők 1 gépre összeülnek. Menő insta képek és twitter bejegyzések születhettek volna.
feketeöves nirvana
2021. november 03. 07:05
Ez kb annyira hiteles mint Gyurcsány az Éhségmenet élén.
egyvilág
2021. november 02. 18:40
A klímaváltozásról néhány lényegi megállapítás: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#PT109_klimavaltozas
szodabár
2021. november 02. 18:19
Mi pedig az évszázados égetés helyett komposztáljuk el a beteg növényeket, hogy jól éljenek következő évben is vegyszergyártók! Vicces és szánalmas. Mellesleg azt tudják a drága szakértők, hogy hány kisgyerek passzív dohányos a drága szülei mellett? Levegő Munkacsoport? Schmuck elvtársnő? (A hazai óvodások 29 százaléka passzív dohányos, azaz kénytelen elviselni a környezetében szívott cigaretta füstjét.) Ez a baj és nem a levágott málna- és szőlővesszők égetése! Ja, meg a bútorlapok, amivel októbertől márciusig fűtenek! Innen üzenem minden görögdinnyének, hogy akkor is elégetem a kerti hulladékot, ha beledöglenek .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!