„Bevándorlóországgá” nyilvánítaná Németországot az új, balos kormány

2021. november 26. 09:42

A formálódó szocdem-zöld-liberális kormányzat minden fronton harcot hirdetne a rasszizmus ellen, és minden lehetséges módon erősítenék a társadalom sokszínűségét.

2021. november 26. 09:42
null

Az Euractiv.com hírportál beszámol az alakuló német kormányzat társadalompolitikai céljairól. Az új, balos kormányzat terveiből kiderül: különös hangsúlyt fektetnek majd a marginális és sérülékeny társadalmi csoportokra, miközben minden fronton szembeszállnak a rasszizmussal.

– jelentette ki Christian Lindner, a liberális szabad demokraták (FDP) elnöke. 

A zöldek még inkább a diverzitás pártján állnak. Annalena Baerbock, aki várhatóan külügyminiszter lesz, azt mondta: a sokszínűség erőt jelent egy társadalomnak, és olyan politikát csinálnak majd, ami a társadalmi diverzitást szolgálja.

A koalíciós megállapodásban arról is szó esik, hogy még több hangsúlyt fektetnének olyan csoportok bevonására, mint a muszlimok, a zsidók és az LMBTQI-emberek. Emellett törvénybe foglalnák azt, hogy Németország „bevándorlóország”.

Olyan diverzitási stratégiát fogadnának el, amelyben a kisebbségi csoportok nagyobb reprezentációt kapnának a közigazgatásban. 

Az állampolgársági törvényt is rugalmasabbá tennék, hogy a migráns közösségek részvételét erősítsék. Megengednék, hogy egy embernek többféle útlevele legyen, és alakítanának a német állampolgárság megszerzésének folyamatán is.

A koalíció minden korábbinál határozottabban szembeszállna a rasszizmussal, antiszemitizmussal és cigányellenességgel,

hogy biztosítsa Németország inkluzivitását, a sokszínűség értékeire alapozva.

A rasszizmusellenesség mentén „megakadályoznák a szélsőséges vagy összeesküvés-elméletes gondolkodást mind online, mind offline” – írja az Euractiv. 

Az Integrációs és Migrációtanulmányok Német Központja nevű intézmény nagyobb szerepet kap majd a rasszizmus monitorozására. Kineveznek egy antirasszizmus-biztost és egy cigányellenesség elleni biztost a már meglévő antiszemitizmus elleni biztos mellé. Egy független tanácsadó központot is létrehoznak, ami a cigányellenességgel foglalkozna.

 

Fotó: az új német kormány vezetői, Baerbock, Habeck, Scholz, Lindner és csapatuk (via Lindner Fb)

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. november 26. 19:13
Sötét idők jönnek Európában. Valóra válnak a Finis Germania félelmei. Már a nem is távoli jövőben.
Most80
2021. november 26. 16:20
Kapára, kaszára, németek! Vagy ti választottátok meg a "balos" kormányt? (Tudnám mi visz rá valakit, hogy a baloldalra szavazzon...)
roughneck
2021. november 26. 15:35
A tortenelem, kulonosen a nemet, megint ismetli onmagat. Megalakult az "Uj Weimari Koztarsasag" kormanya. Adolf H. reinkarnacioja pedig jelenleg szobafesto a muszlim negyedben.
Fekete85
2021. november 26. 13:24
Orbán anno 1 millió migránst akart behozni. Amúgy tőlem jöhetnének, de ere a lepratelepet nem akar senki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!