Visszaállították a forródrótot Észak- és Dél-Korea között

2021. október 04. 07:41

Kim Dzsong Un ugyanakkor felszólította Dél-Koreát, hagyjon fel az „állítólagos észak-koreai katonai provokációról szóló képzelgéseivel”.

2021. október 04. 07:41
null

Észak-Korea hétfőn visszaállítja a Phenjan és Szöul közötti forródrótot – jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség, nem sokkal később pedig

Szöul bejelentette, hogy az összeköttetés valóban helyreállt.

Phenjan egyúttal sürgette Szöult, tegyen meg mindent a Korea-közi kapcsolatok javításáért, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető pedig felszólította Dél-Koreát, hagyjon fel az „állítólagos észak-koreai katonai provokációról szóló képzelgéseivel”.

Több mint egy év után állt helyre a kapcsolat

A nap folyamán a dél-koreai országegyesítési minisztérium a forródrót helyreállításáról adott hírt, és a tárca részéről reményüket fejezték ki a két ország közti egyeztetések mihamarabbi újraindulását illetően is. Kim Dzsong Un a múlt héten jelentette be, hogy kormánya kész a forródrót visszaállítására, amelyet a két szomszédos állam hosszú, 13 hónapos szünet után júliusban állított helyre.

Nem sokkal később azonban a phenjani vezetés ismét bontotta a rendszeres kapcsolattartást biztosító összeköttetést tiltakozásul az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatok miatt. Szöul ezzel szemben többször aggodalmát fejezte ki az észak-koreai rakétakísérletekkel kapcsolatban.

(MTI)

Nyitókép: STR / KCNA VIA KNS / AFP

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2021. október 04. 09:54
Ez a pufi olyan, mint a miénk.
Vakfolt
2021. október 04. 08:27
Nem forgódrót kell oda, hanem egyesülés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!