Így kel át a Maroson egy 94 éves asszony a 21. század Romániájában

2021. október 24. 15:05

A közelben élők harminc éve várnak arra, hogy egy híd épüljön ezen a helyen, mindhiába.

2021. október 24. 15:05
null

Marosvásárhely mindenkori városvezetését teszi felelőssé, és konkrétan Soós Zoltán polgármestert szólítja meg Facebook-bejegyzésében egy fiatal, aki megörökítette, hogyan kel át a Maroson, a Weekend-telep közelében egy 94 éves asszony – írja a Főtér.ro.

A piaci vásárlásból hazatérő idős nő egyetlen módon juthat át a Maroson, két drótkötélre erősített csiga és egy ülőalkalmatosság segítségével. A portál hozzáteszi: a közelben élők harminc éve várnak arra, hogy egy híd épüljön ezen a helyen, mindhiába. „Mások a kalandparkokban fizetnek a drótkötél-pályákon való lecsúszásért, de ennek az asszonynak nincs más választása, 94 évesen, a 21. században, Romániában” – olvasható a Főtér.ro-n.

Fotó: Facebook

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NeMá
2021. október 25. 12:19
Erdély egy kalandpark, medve, farkas, áfonya, kisvasút, lélekvesztők :) Az öreg aszony egy példa, az adrenalin a hosszú élet titka :)
Jámbortalan
2021. október 25. 10:51
Háát, nem tudom. Szerintem akkor 94 éves ez a néne, amikor én 180 éves vagyok. Aki olyan kort megér, az mind szikár, zsír nemigen van rajta. Ez a naccság meg azért eléggé jól táplált - szerencséje, hogy nem szakad le a drótkötél felette.
lendvaiildiko
2021. október 25. 09:38
Egy biztos tény: ha mondjuk 2 hónapig áramszünet lenne, ez a kedves magyar, vagy román mamika életben maradna, míg a legtöbb városi libernyafogó éhenveszne. Amúgy pedig nem gondolom, hogy a mamikának gondot okozott volna, milyen társadalmi nemű. Nem gondolom, hogy akkora karbonlábnyomot hagyott volna, mint városi társaik. AMÚGY A LIBERNYAFOGÓK VEGYENEK LECKÉT TÜTTŐ ELVTÁRSNŐTŐL. Meg kell alapítani a CAVALER DE APA / VIZILOVAG Kft-t, s így lóval is át lehetne kellni Csaba vezér és Decebal utódainak...
Pneumaticus
2021. október 25. 06:57
Ez egy nagydarab, erős férfi, álruhában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!