Rálőttek az ukrán elnök főtanácsadójának autójára

2021. szeptember 22. 14:25

Tizenhét golyó találta el a járművet, Szerhij Sefir sértetlen maradt, azonban sofőrje súlyosan megsérült.

2021. szeptember 22. 14:25
null

Az UNIAN hírügynökség szerint az 58 éves sofőrt három lőtt sebbel vitték kórházba, és intenzív osztályon ápolják. David Arahamija, a parlamenti elnöki blokk egyik képviselője szerint Sefir sokkos állapotban van, de „él és jó egészségnek örvend”.

Arahamija szerint a támadók feltehetően azt hitték, hogy Sefir vezeti az autót, ezért nyitottak tüzet a vezetőülés irányában. Szerinte három lehetséges magyarázata lehet a merényletnek:

bűnözői körök követték el, nem zárható ki az orosz szál, vagy az ipari-pénzügyi csoportok bosszúja volt

az ellenük folytatott küzdelem miatt.

Zelenszkij politikája állhat a háttérben

A támadás Kijev térségében, Leszniki közelében történt. Egy erdős területről, automata fegyverből nyitottak tüzet egy kanyarban. Mivel a golyó ütötte nyomok a gépkocsi bal oldalán vannak, a támadók az út túloldaláról, a szembejövő forgalmon keresztül adták le a lövéseket. Mihajlo Podoljak elnöki tanácsadó a merényletet Zelenszkij politikájával hozta összefüggésbe. Arra utalt, hogy a támadást azért követték el,

mert az elnök csökkenteni akarja az árnyékban megbújó oligarchák befolyását,

és fel akarja számolni azokat a gazdasági és politikai érdekköröket, amelyek az ország ellenségeinek dolgoznak.

(MTI)

A nyitóképen Volodimir Zelenszkij: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2021. szeptember 23. 11:54
Új hír: libernyákok szerint állítólag magyar lőszert használtak a támadáshoz: https://24.hu/kulfold/2021/09/23/magyar-gyartmanyu-loszerrel-tuzeltek-az-ukran-elnok-fotanacsadojanak-autojara/ A következő lépés, hogy Magyarország ellen embargó, vagy bevonul a NATO és elfoglalja Budapestet? Libernyák logikával ez következik, hiszen ha abból, hogy Ukrajna felett állítólag orosz fegyverrel lőtték le a repülőt, az következik, hogy Oroszország volt a bűnös és embargózzák Oroszországot, akkor a magyar lőszer miatt "világos" következtetés, hogy a magyar hadsereg megtámadta Ukrajnát és jujj, büntetni kell az egész bűnös országot, ameddig csak "helyes" döntést nem hoz a választáson. Utána majd megtalálják a lőszercsempészeket, vagy rájönnek, hogy mégsem magyar volt a lőszer, vagy rájönnek, mégsem a támadáshoz használt lőszereket találták meg és azok ugyanúgy köddé válnak, mint Irakban a vegyifegyverek.
G. Bruno
2021. szeptember 22. 16:34
Ne legyünk szigorúak, egy viszonylag fiatal nyugati típusú demokráciáról van szó, tudnak és fognak is fejlődni, szerencsére van kitől tanulniuk. Inspirációként néhány már rutinosabb, haladó nemzet történelméből, a teljesség igénye nélkül: 1793. július 13., Párizs – Jean-Paul Marat képviselő meggyilkolása 1820. február 13., Párizs – Berry hercegének, X. Károly király fiának meggyilkolása 1865. április 14., Washington D.C. – Abraham Lincoln amerikai elnök meggyilkolása 1881. július 2., Washington D.C. – James A. Garfield amerikai elnök elleni merénylet, később belehalt 1900. július 29., Monza – I. Umbertó olasz király meggyilkolása 1901. szeptember 6., Buffalo, New York állam – William McKinley amerikai elnök meggyilkolása 1908. február 1., Lisszabon – I. Károly portugál király és fia, Lajos Fülöp infáns, trónörökös meggyilkolása 1914. július 31., Párizs – Jean Jaures francia szocialista politikus meggyilkolása 1922. június 24., Berlin – Walther Rathenau német birodalmi külügyminiszter meggyilkolása 1934. október 9., Marseille – I. Sándor jugoszláv király és Louis Barthou francia külügyminiszter meggyilkolása 1963. november 22., Dallas – John Fitzgerald Kennedy amerikai elnök meggyilkolása 1968. június 6., Los Angeles – Robert F. Kennedy amerikai igazságügy-miniszter meggyilkolása 1977. április 7., Karlsruhe – Siegfried Buback német szövetségi főállamügyész meggyilkolása 1978. május 9., Róma – Egy elhagyott autóban megtalálják Aldo Moro kereszténydemokrata politikus holttestét 1981. március 30., Washington – Ronald Reagan amerikai elnök elleni sikertelen merénylet Stb.
Esvány
2021. szeptember 22. 15:13
Ez Sefír a bűribe?
Google
2021. szeptember 22. 15:12
Demokrácia, egyenesen Ámerikából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!