Német külügyminiszter: A tetteik alapján fogjuk megítélni a tálibokat

2021. augusztus 17. 21:26

Nem a bejelentéseik, hanem a tetteik alapján kell megítélni az Afganisztánt uralmuk alá hajtó tálibokat – jelentette ki Heiko Maas, a német külügyminiszter.

2021. augusztus 17. 21:26
null

Heiko Maas az EU-s külügyminiszterek rendkívüli tanácskozása után tartott tájékoztatón elmondta: az értekezleten arra az eredményre jutottak, hogy „a tetteik alapján fogjuk megítélni a tálibokat”. Fontos, hogy a következő, átmeneti időszak békés legyen, és az átmeneti kormány tevékenységétől függ majd, hogy el lehet-e hinni a tálibok bejelentéseit – tette hozzá.

Ismertette, hogy a kabuli német nagykövet Dohába utazott, hogy kapcsolatba lépjen a katari fővárosban még 2020-ban kezdett afganisztáni béketárgyalásokon részt vevő tálib küldöttséggel. Tárgyalásainak célja, hogy a tálibok a német hadsereg (Bundeswehr) és más német szervezetek afgán segítőit is átengedjék a kabuli repülőtér körül felállított ellenőrző pontokon. Ezeken az állomásokon egyelőre csak külföldi állampolgárok kelhetnek át, az afgánokat visszafordítják.

A német kimentési akció részletei

A Bundeswehr hétfőn indított műveletet az Afganisztánban rekedt német állampolgárok és a németekkel folytatott együttműködés miatt a szélsőséges iszlamista tálibok bosszújától tartó afgánok és családjuk, tízezer ember kimentésére. Eddig 129 főt, németeket, afgánokat és más országok állampolgárait sikerült kijuttatni.

(MTI)

Nyitókép: Kabul, 2021. augusztus 16. Iszlamista szélsőséges tálibok a kabuli elnöki palotában 2021. augusztus 15-én, miután elfoglalták az épületet. Korábban Asraf Gáni afgán elnök elhagyta az országot.
MTI/AP/Zabi Karimi

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2021. augusztus 18. 08:15
Ez a Heiko annyira libernyák,mint ide Lajosmizse. A gerincetört németség szimboluma.. Inkább 1 tálib Afganistanban,mint 1 deep state szolga sajtósszsidó a Die Zeitben..
DoomGuy
2021. augusztus 18. 07:16
Namost ettől beszartak a tálibok. Mennek még egy kört a dodzsemmel.
Vermacska
2021. augusztus 18. 07:07
A gyilkos tálibokat a tetteik alapján kell megitélni, a MeeToo vádaskodók, meg a BLM által eltörölt múlt esetén azonban a múltbeli ESETLEGES tettek, szavak, emberek létezése alapján. Ez igazán előremutató (akarom mondani "progessziv") hozzáállás!
DFK
2021. augusztus 18. 06:04
Már megy a szarkenegetés. Mégis, mit várnak, mit fognak csinálni a tálibok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!