Ötvenezernél is több új fertőzést regisztráltak egy nap alatt a briteknél

2021. július 16. 18:06

Ez nem érte váratlanul a brit kormányt.

2021. július 16. 18:06

A brit egészségügyi minisztérium pénteki ismertetése szerint az elmúlt 24 órában több mint 50 ezer új koronavírus-fertőződést azonosítottak szűrővizsgálatokkal országszerte. Ez január közepe óta a legmagasabb napi fertőződési adat. A szaktárca péntek este közzétett napi beszámolója szerint az utóbbi egy napban 51 870 koronavírus-szűrés eredménye lett pozitív.

Az ismertetéshez fűzött grafikonos visszatekintő kimutatás szerint ennél több új napi fertőzést legutóbb január 15-én regisztráltak: aznap 55 761 új fertőződést szűrtek ki Nagy-Britanniában.  A 50 ezres szám újbóli átlépése nem érte váratlanul a brit kormányt. Sajid Javid egészségügyi miniszter a BBC rádiónak nyilatkozva már a múlt héten elmondta: várakozása szerint július 19-re, a még érvényben lévő utolsó jogi korlátozások eltörlésére kitűzött időpontra "50 ezer körülire" emelkedhet a naponta azonosított új koronavírus-fertőződések száma.

(MTI)


 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2021. július 17. 12:23
Az látszik, hogy az angoloknál használt Astra zeneca nem nagyon véd az indiai mutánstól. Nálunk nagyon jól teljesít a kínai és az orosz, változatlanul nulla körüli szinten vannak az új fertőzésszámok, miközben Ausztria, Hollandia, Görögország és tucatnyi más ország gyorsan növekszik.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 17. 08:53
Mert Wembley, mert EB döntő. UEFA sux!
Szeredai
2021. július 17. 00:05
Nagyon berobbantak az angolok, óriási számok, a megbetegedők aránya azonban sokkal kisebb a korábbi két hullámhoz képest.
pindos
2021. július 16. 19:59
Sajid Javi megmondta,nincs ebben semmi váratlan.EB döntő,korlátozások teljes feloldása,a senki semmit nem tart be "abszolút" brit mentalításnak ehhez semmi köze,50 ezer fertőzött naponta és kész.A kormányt nem érte váratlanul ez,Sajid Javi is megmondta.Jó tudni hogy a ragály következő hullámát kiknek köszönhetjük majd.Gondolom Sajid Javi azt is megmondja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!