A Krím félsziget is rajta van az ukrán válogatott Eb-mezén

2021. június 07. 09:51

Az oroszok szerint ez provokáció.

2021. június 07. 09:51
null

Bemutatták Ukrajna focicsapatának Eb-mezét, amelyen a Krím-félsziget is szerepel – írja a BBC. A Krímet 2014 óta Oroszország megszállása alatt tartja, és a saját területének tekinti, éppen ezért Moszkvában felháborodást váltott ki az ukrán határoknak az ily módon történő ábrázolása. A mezeken az ország határai mellett szerepel a „Dicsőség Ukrajnának” felirat is.

„Úgy gondoljuk, hogy Ukrajna sziluettje erőt fog adni a játékosoknak, hiszen egész Ukrajnáért fognak küzdeni” – nyilatkozta Andrej Pavelko, az ukrán futballszövetség elnöke.

Ezzel szemben az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marria Zakharova bírálta a felszerelést, mondván, hogy a futballcsapat ezzel „az Oroszországhoz tartozó Krímet Ukrajna területéhez csatolta”. Emellett hozzátette, hogy a „Dicsőség Ukrajnának” szlogent náci felvonulásokon használták korábban.

Dmitrij Szviscsev orosz parlamenti képviselő a mezt „teljesen méltatlannak” nevezte, és arra szólította fel az Európa-bajnokság szervezőit, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket.

Kép forrása: STRINGER / AFP

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2021. június 07. 23:57
Nem értem az oroszokat... Ha Felvidék, Őrvidék, Délvidék és Erdély is csak jelenlegi bitorlóik labdarúgó válogatottjának mezein szerepelnének, én simán kiegyeznék ezzel, még röhögnék is egy jót.
silenceCZ
2021. június 07. 19:43
valamikor régebben Nigel Farage azt mondta Belgiumról, hogy az olyan "non-country". Más okból, de Ukrajnára is tökéletesen igaz.
123321
2021. június 07. 17:09
nem baj ukránok, a wikipédián még mindig a tiétek a Krím!
lofejazagyban
2021. június 07. 15:24
az ukrán irredentizmus jó, demokratikus irredentizmus, szemben a magyarral, ami pfujj reakciós!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!