Katari nagykövet lesz a volt vezérkari főnök

2021. június 10. 21:39

Katarba küldik Korom Ferenc vezérőrnagyot, aki a közel-keleti arab emírség fővárosában, Dohában nagyköveti posztot tölt majd be – írta meg a hvg.hu.

2021. június 10. 21:39
null

A Honvédség volt főparancsnokát, aki rendhagyó módon és hirtelenül távozott posztjáról, Orbán Viktor a kormányinfón úgy méltatta, mint „kiváló embert” akivel sokat fog együttműködni. A miniszterelnök elégedett volt a vezérőrnagy szakmai munkájával, de a Honvédség életében most új szakasz kezdődik – tette hozzá. 

Korom Ferenc, a Honvédség nemrég leváltott főparancsnoka a HVG értesülései szerint Katarban lesz nagykövet.

A lap szerint ez az információ egybevág azzal, amit a tábornok jövőjéről a Honvédelmi Minisztérium távozásakor közölt, miszerint „tapasztalatait, tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja”. A jelenlegi nagykövet, Fodor Barnabás Korom érkezése után a szomszédos Ománban fog szolgálatot teljesíteni. Korom Fernecet hétfőn délelőtt hallgatja meg az Országgyűlés külügyi bizottsága.

Korom Ferenc utóda Ruszin-Szendi Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium korábbi helyettes államtitkára lett. Böröndi Gábort Sándor Zsolt váltotta az új főparancsnok helyettesének posztján, Böröndi pedig szintén új beosztást kapott. Korom Ferenc távozása kapcsán számos találgatás látott napvilágot, Ruszin-Szendi Romuluszt az ellenzék soraiból sokan tartják politikai kinevezettnek.

Fotó: MTI/Mészáros János

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. június 11. 09:47
Nem dohányzik? Most Dohányzik?
Alexander
2021. június 11. 09:05
A jelenleg zajló magyar haderőfejlesztés, jelentős részben a Katari haderőfejlesztés mintájára történik, cáfolataként hogy ezt csak nagyhatalmak/olajállamok tudják megcsinálni + mögé téve egy iparfejlesztés is.
fogas paduc
2021. június 11. 08:42
Tudomásom szerint vezérezredes .
krotak
2021. június 11. 06:59
Hétalvók! Hol marad a kérdés, hogy a vezérőrnagy úrnak van-e arab nyelvvizsgája? Ha igen, milyen? A jordániai, és a marokkói arab között lényegesen nagyobb a különbség, mint nálunk a szögedei, és a vazs megyei, vagy a salgaótarjáni között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!