Botrány robbant ki a Roland Garroson

2021. június 01. 09:32

Visszalépett a második kiemelt Oszaka Naomi.

2021. június 01. 09:32
null

Alig kezdődött el, máris botrány van a francia Roland Garros háza táján – írja az Index. Hozzátették: a női mezőny második kiemeltje, a legutóbbi két Grand Slam-torna győztese,

a japán Oszaka Naomi megtagadta a mérkőzések utáni kötelező sajtótájékoztatón való részvételt,

írják. Az Index beszámolója szerint a versenyző pszichés állapotára hivatkozott, ami annyit jelent, hogy elege van abból, hogy újra és újra a salakpályás versenyeken nyújtott gyengébb teljesítményéről kérdezik az újságírók. Ezt már a torna előtt bejelentette, de a szervezők reménykedtek abban, hogy jobb belátásra tudják bírni. Oszaka azonban komolyan gondolta, és első mérkőzése után, amit egyébként szettvesztés nélkül megnyert, valóban nem jelent meg a sajtótájékoztatón, ami szerződésszegésnek minősül. Emiatt 15 ezer dollár pénzbüntetést kapott.

A többi Grand Slam-tornáról is kizárhatják

A büntetés valószínűleg nem viseli meg túlságosan, hangsúlyozza az Index, mivel ő volt a tavalyi év legjobban kereső női sportolója, de a szervezők bejelentették, hogy amennyiben így folytatja, ki fogják zárni a mezőnyből. Erre – a teniszvilág nagy megdöbbenésére – a többi Grand Slam-torna szervezőbizottsága is bejelentette, Oszaka a többi tornáról (Wimbledon, US Open, Australian Open) való eltiltásra is számíthat, ha nem változtat, ami példa nélküli lenne.

Fotó: MTI/EPA-AAP/Dean Lewins

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. június 01. 19:58
vagyis a pénz a lényeg nem a sport...
syphax
2021. június 01. 15:18
A WTA TENNIS TOURNAMENT EGY SZAKMA, EGY HIVATÁS. TKP EGY UTAZÓ TENISZ-CIRKUSZRÓL VAN SZÓ, MELYNEK RÉSZTVEVŐI A TENISZ-JÁTÉKOSOK IGENCSAK RENDESEN MEG VANNAK FIZETVE--EZÉRT, HOGY OSAKA-NAK A 15 000 DOLLÁROS BÜNTETÉS KVÁZI MEG SEM KOTTYAN. ENNEK A SPORTCIRKUSZNAK A RITUÁLÉJÁBA BELE VAN KOMPONÁLVA AZ ILYEN-OLYAN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓK ÉS TV-S INTERJÚCSEVEGÉSEK PROCEDÚRÁJA--MINTEGY HOZZÁTARTOZIK A "DOLOG MENETRENDJÉHEZ" AZ ILYENFÉLE DUMAPARTIK ÖZÖNE. Jómagam a legkevésbé sem csodálkozom azon, hogy Osaka idegrendszere "besokallt" ezen, sőt meg is értem Őt ennekokából. Dehát: "VALAMIT VALAMIÉRT" mond(hat)ja a pénzadó szponzorok és kapcsolt sportüzletemberek sora--és hát a saját szemszögükből nézvést nekik is igazuk van, ha nem tetszik nekik a mimózalelkületű egyénieskedés. Egyébiránt: ki is lehet szállni a buliból, ha valaki nagyon akarja--könyörögni biztosan nem fognak neki aziránt, hogy maradjon.
egy genetikusanalattvaló
2021. június 01. 12:06
Ilyen nehéz a XXI.századi gladiátor élet. Nem elég az arénában teljesíteni, a mindenható médiát is ki kell szolgálni a sok pénzért. Ha valaki prostituáltnak áll, ne csodálkozzon ha ...
Rasdi
2021. június 01. 11:48
A szerződésszegés az szerződésszegés, aminek megvannak a következményei. Ez is hozzátartozik a profi sport világához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!