Kamala Harris a latino migránsoknak: Ne gyertek az USA-ba!

2021. június 08. 08:13

Alexandria Ocasio-Cortez elégedetlen az alelnök vonatkozó kijelentéseivel.

2021. június 08. 08:13
null

New York állam demokrata képviselője, Alexandria Ocasio-Cortez „kiábrándítónak” nevezte Kamala Harris kijelentéseit a bevándorlással kapcsolatban – írja a Fox News. A reakció Harrisnek arra a sajtótájékoztatójára érkezett, amelyen azt mondta: inkább ne induljanak el a bevándorlók Latin Amerikából az Egyesült Államokba.

Ocasio-Cortez a Twitter-oldalán közzétette, hogy a menedékkérés „100 százalékban legális módja az érkezésnek”. Emellett hozzátette azt is, hogy az USA évtizedeket töltött Latin Amerika destabilizálásával.

– zárja gondolatait a demokrata képviselő.

Az ügy előzménye az, hogy Kamala Harris amerikai alelnök a guatemalai elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján tételesen felszólította a bevándorlókat, hogy ne jöjjenek. „Világossá akarom tenni ebben a régióban mindenkinek, akik azon gondolkozik, hogy megteszi a veszélyes utat az amerikai-mexikói határon:

– fogalmazott Harris. Az alelnök hozzátette, hogy mindenki, aki illegálisan érkezett a határhoz „vissza lesz fordítva”.

Címlapképen: Kamala Harris amerikai alelnök

Kép forrása: Juan CARLOS / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. június 08. 17:49
"Nem gyújthatjuk fel úgy valakinek a házát, hogy utána elítéljük őket, amiért elmenekülnek" De nincsenek elítélve. Menekülhetnek, csak nem más házába.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. június 08. 13:05
Nem mondta, hogy "Please!".
vigyor
2021. június 08. 12:55
Azért ez a kijelentése most nagyon kellemes csalódást okozott Kamalának, kár, hogy szinte biztos vagyok abban, hogy ez csak a szavak szintjén működik nála, ha odaérnek, nem fogja őket visszafordítani, majd valamit kitalál, hogy mégse kelljen.
Bitrex®
2021. június 08. 12:51
Te is hazamehetnél Indiába vagy Jamaicába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!