Lukasenka szerint Svájcból érkezett a pokolgépre figyelmeztető üzenet

2021. május 26. 10:55

Az államfő első ízben reagált nyilvánosan.

2021. május 26. 10:55

Svájcból érkezett a figyelmeztető üzenet arról, hogy a Ryanair légitársaság Athénból Vilniusba tartó múlt vasárnapi járatának fedélzetén pokolgép van – jelentette ki szerdán a minszki parlamentben Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök. Az államfő most első ízben reagált nyilvánosan a nemzetközi botrányt kavaró légi incidensre.    

Az orosz Interfax hírügynökség szerint Lukasenka kijelentette, a fehérorosz hatóságok jogszerűen jártak el, a repülőgép útját az asztravjeci atomerőmű (BelAESZ) közelében változtatták meg. Felvetette, hogy mi lett volna, ha hirtelen teljes riadókészültségbe kellett volna hozni az atomerőmű biztonsági rendszereit? Megismételte azt a korábbi minszki állítást, hogy a repülőgép személyzete maga döntött úgy, hogy leszáll Minszkben. Elutasította azt a feltételezést, hogy a pilótákat fehérorosz MiG-29-es vadászgépek kényszerítették leszállásra.

(MTI)

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2021. május 26. 16:06
https://youtu.be/Qu6lyg7l9Zw?t=187
zara
2021. május 26. 15:01
lukasenko felfoghatná h nyugaton eldöntötték h fehéro.onak papucskormánya lesz, hogy mi történt senkit nem érdekel...
Robur
2021. május 26. 14:28
Aha, és ha mondjuk én küldök Svájcból egy emailt, akkor is földre kényszerítenek egy gépet?
Harangláb
2021. május 26. 13:55
Eddig keresték azt a fránya üzenetet, vagy csak most pattant ki valakinek a fejéből?!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!