Koronavírus: egy kiszivárgott dokumentum adott új lendületet a laborszökevény-teóriának

2021. május 10. 18:36

Egy kínai tudósok és egészségügyi tisztviselők által jegyzett, 2015-ös dokumentum szerint a SARS koronavírusok a genetikai fegyverek új korszakát nyitják meg – jelent meg a Weekend Australian című lapban.

2021. május 10. 18:36

Egy kínai tudósok és egészségügyi tisztviselők által a 2015-ös SARS járványt megelőzően írt dokumentum szerint „a SARS koronavírusok a genetikai fegyverek új korszakát jelentik” mivel  „mesterségesen lehet manipulálni egy feltörekvő új emberi betegség vírusává, majd felfegyverezve szabadon engedni” – írta meg a Weekend Australian.

A közzétett dokumentum címe: „The Unnatural Origin of SARS and New Species of Man-Made Viruses as Genetic Bioweapons” (A SARS természetellenes eredete és az ember által előidézett vírusok új fajtái, mint genetikai biofegyverek) A cikk azt sugallja, hogy a harmadik világháborút biológiai fegyverekkel fogják megvívni. A dokumentumból kiderül, hogy kínai hadtudósok öt évvel a Covid-19 járvány előtt beszéltek SARS koronavírusok „felfegyverzéséről”. A Weekend Australian jelentését a news.com.au oldalon tették közzé.

– nyilatkozta a lapnak. 

„Úgy gondolom, hogy a dokumentum azért fontos, mert egyértelműen megmutatja, hogy a kínai tudósok a koronavírus különböző törzseinek katonai alkalmazásával foglalkoztak, és azon gondolkodtak, hogy miként lehetne ezeket bevetni” – mondta Jennings. „Ez megerősíti újfent annak lehetőségét, hogy itt egy katonai felhasználásra gyártott kórokozó véletlenszerű szabadon bocsátása történt" – tette hozzá Jennings.

Úgy véli, a most felszínre került a dokumentum magyarázza, hogy Kína miért annyira vonakodva folytatta le a Covid-19 eredetének vizsgálatait.

„Ha egy dohos piacról eredt volna a vírus, Kínának elemi érdeke lenne az együttműködés ... ennek azonban az ellenkezőjét láthatjuk"

Robert Potter kiberbiztonsági szakember elemezte a kiszivárgott dokumentumot, és megerősítette, hogy nem hamis. „Egyértelműen arra a következtetésre jutottunk, hogy valódi ... Nem hamis, de másnak kell értelmeznie mennyire súlyos” - mondta Potter.

„A cikk az utóbbi években jelent meg, így Kína szinte biztosan megpróbálja majd eltávolítani, most, hogy leleplezték”.  Potter kijelentette hogy nem szokatlan gyakorlat Kínában, hogy a kutatási cikkek olyan területeket vitatnak meg, amelyekben le vannak maradva, és ahol előrelépést kell elérniük. Így a cikk sokkal inkább arra mutat rá, mitr terveznek, vagy szeretnének az ázsiai ország tudományos kutatói.

A Covid-19 pandémiát egy SARS-Co V-2 nevű koronavírus okozta, amely 2019 decemberében jelent meg.

A koronavírusok egy népes víruscsaládot jelentenek, amelyek közül több is okoz embernél légzőszervi megbetegedéseket a náthától kezdve a súlyos akut légzőszervi megbetegedésekig, ezt hívják SARS-szindrómának.  A Covid-19 járvány kezdete óta világszerte több mint 157 millió Covid-19 és 3,28 millió haláleset történt a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb frissítése szerint. 

Februárban a WHO szakértő vizsgálata kizárta annak lehetőségét, hogy a mostani vírus egy katonai kísérleti fegyver lett volna. „Felettébb valószínűtlen, hogy az új típusú koronavírus egy kínai laboratóriumból származik, feltehetően egy közvetítő fajon keresztül terjedt át az emberre, melyet azonban továbbra sem sikerült pontosan azonosítani” – közölte ekkor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Kínában vizsgálódó szakértői csoportjának vezetője.

Március végén azonban a WHO elnöke úgy vélekedett, hogy még nem zárható ki a „laborszökevény” teória a koronavírussal kapcsolatban. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz szeirnt „ugyan elég kicsi ennek a valószínűsége, ahhoz azonban, hogy teljesen megcáfoltnak tekinthető legyen az elmélet, további vizsgálatok szükségesek és minden lehetőség az asztalon marad”.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. május 11. 09:33
Előbb-utóbb minden kiderül és ha valóban kiderül, hogy Kinai laborbol szabadúlt ki a virus, akkor Kina leírta magát a Földön, örökké !
írmag
2021. május 11. 08:31
Az amerikai haladó tudósok a hadtudományban, mint Wernher Magnus Maximilian Freiherr von Braun is, az élen járnak. Ilyen volt még a spanyol nátha is.
Ben Jeremiah
2021. május 11. 07:27
Akkor, tessék mondani, most az összeesküvéselméletek jók, és szabad használni, vagy gonoszak, és nem szabad emlegetni? Vagy Kína és az oroszok (és Irán és Törökország stb.) kapcsán teljesen természetes, hogy minden hülyeséget szabad kitalálni és terjeszteni, de USA, EU, Brüsszel kapcsán nem? Micsoda hipokrita banda.
balbako_
2021. május 11. 06:23
Most Kínát kell fikázni. Lapozzunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!