Bocsánatot kért a fehérektől a Monty Python fehér humoristája

2021. április 16. 10:56

Vigyázat, irónia!

2021. április 16. 10:56
null

Szarkasztikus hangvételű bejegyzést tett közzé a Twitteren a Monty Python sztárja, John Cleese. Az előzmények közé tartozik, hogy – amint arról mi is beszámoltunk – minden indiaitól bocsánatot kért Hank Azaria színész, mert fehér létére egy indiai származású üzlettulajdonos, Apu hangját adta a Simpson család című animációs sorozatban. Szerinte szerepe hozzájárult a strukturális rasszizmushoz Amerikában.

A sorozat készítőit azért is kritizálták, mert Apu karaktere egyesek szerint „sztereotipikus”, és nem lenne szabad fehér embernek szinkronizálnia. Utóbbi kritikát annak ellenére fogalmazták meg, hogy a sorozatban egy-egy színész több eltérő bőrszínű karakternek is kölcsönzi a hangját egyszerre.

Így például Azaria is egyszerre volt Apu, Moe Szyslak, a tisztázatlan származású kocsmáros, a fehér Comic Book Guy, Wiggum rendőrfőnök és a fekete Carl Carlson.

Minderre reagált tehát John Cleese. „Nem szeretnék lemaradni Hank Azaria mögött, ezért bocsánatot szeretnék kérni a Monty Python nevében, amiért viccet csináltunk a fehér brit emberekből. Elnézést mindenkitől, akit megsértettünk volna” – írta a legendás humorista.

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2021. április 19. 21:22
Amikor egy fekete térdre ereszkedik előttük!! :-))) https://www.youtube.com/watch?v=DiKFV9Ka-GU
fatman
2021. április 17. 13:23
fehérek közt egy európai... :)))))
zsanett-kúnrum
2021. április 17. 11:12
Nana, vigyázat, lendvai is fehér férfiak humorával támad
BRAAJEN
2021. április 17. 06:37
Pont olyan hüjékből csinál majmot mint akik itt buziznak, libsiznek, náciznak, zsidóznak, sopánkodnak... Kifordítja a világ szemetes vödrét és meglátjátok magatokat benne... Ez ugye szarul esik... "Mert mit tettek a rómaiak értünk?"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!