Politikai tőkét kovácsolnak a demokraták a texasi vészhelyzetből

2021. február 23. 23:01

Több befolyásos politikus is olyan üzeneteket osztott meg a texasi helyzettel kapcsolatban, amelyekbe belefűzték a politikai agendájukat.

2021. február 23. 23:01
null

A FoxNews szerint több „top-demokrata” is a saját politikai üzenetének a népszerűsítésére használja fel a texasi válságos helyzetet. Mint ismert, Texas államot jelenleg egy történelmi mértékű vihar sújtja, amely már milliókat hagyott otthon és áramellátás nélkül. Jelentések szerint a helyzet már legalább 80 ember halálát okozta.

A vihar által a viták is újranyíltak az energiafelhasználással és a klímaváltozással kapcsolatban. Több demokrata ugyanis azt állítja, hogy az áramszünetek megelőzhetők lettek volna, ha Texas jobban függött volna a megújuló energiaforrásoktól.

Schumer: A kormányzó a hibás!

Chuck Schumer, a Szenátus demokrata többségi vezetője a közösségi oldalán a helyzettel kapcsolatban Gregory Abott texasi kormányzót tette felelőssé. Mint írja, a republikánus politikus

Schumer hozzátette azt is, hogy egy szövetségi vizsgálatot kell elrendelni Abott azon intézkedéseire, amely „nem előzte meg és súlyosította” a válsághelyzet kialakulását.  

O’Rourke: A texasi republikánus vezetőség a hibás!

Beto O’Rourke, a korábbi texasi szenátorjelölt kollektív bűnösséget mondott ki Texas republikánus vezetői felett. A helyzetet a koronavírus-járványhoz hasonlította azzal, hogy „mint ahogyan a Covid esetében is, egy természeti katasztrófát is sokkal halálosabbá tehet a tétlenség és az alkalmatlanság”.

AOC: Green New Deal kell!

Alexandria Ocasio-Cortez, New York demokrata képviselője Texast elrettentő példaként hozta fel Twitterén. Mint írta: „A texasi infrastruktúra összeomlása pontosan az, ami

Hozzátette azt is, hogy a válsághelyzet kialakulásában az is közrejátszik, hogy a texasi vezetés nem fektetett elég hangsúlyt a szociális egyenlőtlenségekre, ami miatt több közösség magára maradt a hóviharban.

Címlapképen: Alexandria Ocasio-Cortez és Chuck Schumer.

Kép forrása: AFP, Johannes Eiselle

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. február 24. 10:55
ratrace
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. február 24. 08:35
Biztos forrásból tudom a texasi republikánus kormányzó maga Larry Hagman reinkarnációja!
billwilson
2021. február 24. 07:23
amit a Fox/mandiner kihagy a sztoriból: kb 10 éve is volt egy ilyen fagy texasban, csinátak 1 jelentést h mit kell csinálni h az áramkimaradás elkerülhető legyen, a republikánusok nem csináltak semmit a republikánusok nem téliesítették a hálózatot és továbbra is nyomják azt h texasnak nem szabad a nemzeti hálózatba kapcsolódni. texas az 1etlen állam aminek államhatáron megáll a hálózata. szóval kurvára egyértelműen a republikánusok politikai felelőssege ez, hiszen nem tették meg az elvárható erőfeszítéseket h ez ne legyen (reasonable effort) :DDDD egyes hülye republikánusok azt is betolták h "a zemberek inkább fagyoskodnak mint h a federális kormány "beleszóljon" az áramellátásba" :DDDDD
Fila2020
2021. február 24. 07:04
A hölgy a képen nem véletlenül Annuska, vagy ez már a globalizáció! A hozzáállás, és a szöveg olyan, mint nálunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!