Lech Walesa Nobel-békedíjra javasolja Navalnijt

2021. február 06. 10:51

„Navalnij a totalitarizmus ellen, a demokrácia, az alapvető jogok és szabadságok eszméiért küzd, ahogyan én is ezt tettem évtizedekig a kommunista Lengyelországban” – írta a volt lengyel elnök.

2021. február 06. 10:51
null

Lech Walesa Nobel-békedíjra javasolja Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzékit – írja a Gazeta Wyborcza lengyel lapra hivatkoza a Hotnews.

A köztiszteletnek örvendő egykori lengyel elnök a norvég Nobel-bizottság számára küldött levelében méltatja Navalnij erőfeszítéseit és bátorságát a korrupció leleplezése, a politikai pluralizmus védelme és az egyre autoriterebb orosz rezsim elleni fellépése tekintetében.

Navalnij a totalitarizmus ellen, a demokrácia, az alapvető jogok és szabadságok eszméiért küzd, ahogyan én is ezt tettem évtizedekig a kommunista Lengyelországban” – írta Walesa, aki maga is megkapta a Nobel-békedíjat 1983-ban.

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. március 01. 18:27
Soha nem fogom megérteni azokat akik szerelmesek az amcsikba... ...agresszív harácsoló seggfejek...a képmutatás meg az ostobaság csúcsa
Senye Péter
2021. február 07. 09:00
Miért ne? Már úgyis eléggé le lett járatva a Nobel békedíj.
Cserei
2021. február 06. 20:04
A fizikai, kémiai és orvosi Nobel díjnak még van valamennyi reputációja, de az irodalmi, és béke Nobel díjak mindig az aktuális politikai fősodor szájaíze szerint ítélődnek oda. Ez így egyre nevetségesebb (szánalmasabb).
flesh ripper
2021. február 06. 16:26
A lengyelek zsigeri, elfogult orosz-ellenessége, legalább annyira érthető, miként nálunk, magyaroknál érthetetlen az, hogy 1848, vagy éppen 1944-45, majd 1956 után sincs orosz-gyűlölet. Mi magyarok, tudjuk, hogy egyik nagyhatalom sem rosszabb, mint a másik, az egyik elnyomó, tömeggyilkos gyarmathatalom, az önmagát a demokrácia felkent, küldetéses zászlóvivőjének tekintő vagy éppen globális háttérhatalmi bűnszervezet sem jobb, mint a másik. Pl. az ottomán birodalom, a mai ésszel felfoghatatlan, elképzelhetetlen genocídiumát a magyarság ellen (150 év alatt megfelezték a magyarság lélekszámát, rabszíjon elhurcolták a genetikailag legértékesebb részét a nemzetünknek), mára már annyira megbocsátottuk, hogy pl. a törökökkel - akik, tegnap, mellesleg kiirtották az örmények és kurdok felét is, tehát máig sem javultak meg, nem kértek bocsánatot senkitől! - Szulejmánnak is gigantikus emlékművet emelnénk, meg a nyúlós szulejmános tv-szappanoperát pedig, az összes elhülyült, baszatlan, széthízott némber nyáladzva követte, mint az Izaurát, anno!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!