Biden újranyitja a gyermekkorú bevándorlóknak fenntartott épületeket

2021. február 24. 07:45

A demokraták által sokat kritizált intzéményeket a Trump adminisztráció alatt még gyerekketreceknek nevezték.

2021. február 24. 07:45
null

A Biden-adminisztráció újranyitná azt a bevándorlási központot, amelyet korábban a déli határon megállított gyermekkorú bevándorlóknak tartottak fenn. A kormányzat szerdán ismerte el a döntést – írja a FoxNews. A középület körülbelül 700 gyermek elszállásolására alkalmas, szükséges esetben azonban a kapacitás növelhető. Az újranyitást kormányzati oldalról a járványhelyzettel indokolták.

Az amerikai kormányzat azokat a kísérő nélkül érkezett, 13. életévüket betöltött gyermekkorú bevándorlókat fogja itt ideiglenes jelleggel elhelyezni, akiknél karantént kell elrendelni a koronavírus miatt.

„Nem rakunk gyerekeket ketrecbe”

A Fehér Ház sajtófőnöke, Jen Psaki keddi sajtótájékoztatóján védelmébe vette a döntést. Arra a kérdésre, hogy mennyire összeegyeztethető ez a döntés az új adminisztráció irányvonalával – tekintettel arra, hogy Joe Biden korábban többször kritizálta Trumpot, amiért használta az intézményeket  – azt mondta, hogy az elhelyezés célja nem az, hogy utána kitoloncolják a gyerekeket. Mint mondta, az újranyitás csupán átmeneti, amelyet a koronavírus-járvány indokol. Hozzátette, mivel nem tudnak minden gyermeket elhelyezni a menekülttáborokban az előírt távolságtartás miatt, ezért más megoldásokat kell találni.

A FoxNews arról is kérdezte a sajtófőnököt, hogy mit szól ahhoz, hogy

Psaki erre úgy reagált, hogy a helyzet ezúttal más. Mint mondta: „Tisztázzuk: jelenleg egy világjárvány tombol. Ez nem gyerekek ketrecben tartása. Az intézmény az egészségügyi minisztérium előírásainak megfelelően nyílik újra. Nem ugyanaz a helyzet. Egyáltalán nem”.

A sajtófőnök azzal folytatta, hogy az elhelyezés utáni cél az, hogy a gyermekeket családokhoz vagy támogatókhoz küldjék.

Nem mindenki tapsol a demokratáknál sem

A Biden-adminisztráció döntését a Demokrata Párt ultraprogresszív oldaláról kemény kritika érte. Alexandria Ocasio-Cortez New York-i képviselő azt írta a közösségi oldalán, hogy

Felemlegette azt is, hogy alig két hónapja még pontosan az ilyen bevándorlási döntések ellen küzdöttek.

Ilhan Omar, Minnesota állam képviselője szintén bírálta a döntést. Mint írta, az amerikai bevándorlási rendszer nem fog működni addig, „amíg a jobb életet keresőket »idegenként« és nem pedig embertársakként” kezelik.

Kép forrása: AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2021. február 26. 08:01
Ahogy az elnöki (?) nagypecsétet sikerült glóriának fényképezni, attól még a "kicsi Kim" is meghatódott...
Tibesz26
2021. február 24. 10:40
biden elnők ha enyire szereted a migránsokat akkor mért nem viszed magaddal vissza hondurasba és mehet veled angela merkel üzenjük mindekettőtőknek hogy amerika az amerikaiaké europa az europaiak é magyarország a magyaroké
zsoltkom2
2021. február 24. 10:05
Valaki szóljon már a mindenkori elnököknek, és széles a világon mindenhol, hogy ne álljanak be valamiféle kör alakú háttér-dekorációba, mert egy glória szarul néz ki egy élő ember feje körül (és egyébként is). Nem hihető emberábrázolás.
Rugo
2021. február 24. 09:49
Cukros Bidé: 'Everybody knows I love kids better than people'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!