A Twitter felfüggesztette az iráni ajatollah fiókját is

2021. január 22. 18:48

Pedig Donald Trump fiókjának felfüggesztése után sokan kettős mércét kiáltottak...

2021. január 22. 18:48
null

Felfüggesztette a Twitter Ali Hámenei iráni legfelsőbb vezető legalább egyik Twitter-fiókját. Az ajatollah arról töltött fel sokat sejtető képet, ahogy egy Donald Trump volt amerikai elnöknek tűnő alak golfozik, miközben egy repülőgép, vagy drón árnyéka vetül rá – írja a Magyar Nemzet.

„A bosszú elkerülhetetlen. Szolejmani gyilkosát, és a férfit, aki kiadta a parancsot, utoléri a megtorlás. A bosszú bármikor lecsaphat” – írta a képhez.

Ezzel arra utalhatott, hogy múlt év januárjában egy amerikai dróncsapás Bagdad közelében végzett Kászem Szolejmanival, az iráni Forradalmi Gárda befolyásos parancsnokával. Akkor válaszként a perzsa állam amerikai bázisokat rakétázott Irakban, de további megtorlást is ígért. Valószínűleg szavaival tehát erőszakra buzdított, ezzel sértette meg a szabályokat. Az iráni médiában egyébként gyakorta megjelennek hasonló karikatúrák, poszterek. Ez a kép Donald Trumppal és Mike Pompeo volt amerikai külügyminiszterrel a célkeresztben például a Fars hírügynökség oldalán jelent meg.

Ali Hámeneinek – és más vezető iráni politikusoknak – több Twitter-fiókja is van, többek között fárszi, urdu, angol, orosz és spanyol nyelven. Úgy tűnik, a tiltás nem mindegyiket érinti. Az országban egyébként hivatalosan tiltott a legnagyobb amerikai közösségi hálózatok használata.

Az ajatollah fiókjának felfüggesztése már korábban is felmerült, Donald Trump amerikai elnök fiókjainak törlése után pedig sokan kettős mércét kiáltottak. A bírálók megjegyzik, az iráni legfelsőbb vezető gyakorta fogalmaz meg antiszemita kijelentéseket, Izraelt például nevezte „rákos daganatnak”, amelyet „el kell pusztítani”, valamint sürgette, hogy Ciszjordániát fel kell fegyverezni.

Nyitókép: MTI/EPA/

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ksara
2021. január 28. 20:22
"De, az ő prlatformjuk." És ebből mi következik?
rókabácsi
2021. január 24. 10:41
majd az utcsó lekapcsolja a villanyt!
yndi
2021. január 23. 15:07
Erőszakra nem uszítunk, ez ilyen egyszerű. Aki ezt nem képes betartani, annak nem jár szócső az uszításra. Akár amerikai elnök, akár ajatollah, akár bárki más. Nem igaz, hogy nem lehet alapvető civilizációs szabályokat felfogni.
Pelso j.
2021. január 23. 06:19
Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!