Trump 140 esetben gyakorolt elnöki kegyelmet

2021. január 20. 07:43

A listán szerepel az elnök kegyvesztett korábbi főtanácsadója, Steve Bannon is.

2021. január 20. 07:43
null

Kevesebb, mint hét órával a Fehér Ház elhagyása előtt Donald Trump 140 esetben gyakorolt elnöki kegyelmet – írja a Townhall. A listán szerepel Steve Bannon, Lil Wayne, Kodak Black, valamint Kwame Malik Kilpatrick Detroit volt polgármesterének a neve is.

Stephen Bannon a konzervatív mozgalom fontos vezetője alakja volt, Trump beiktatása után hét hónapig az elnök főtanácsadójaként és vezető stratégájaként dolgozott.

Bannont 2020 augusztusában tartóztatták le, ellene és három másik ember ellen interneten elkövetett pénzügyi csalás miatt emelt vádat egy New York-i szövetségi kerületi bíróság. Adománygyűjtő akcióval ugyanis mintegy 25 millió dollárt csaltak ki emberektől.

A volt tanácsadó és három társa – Brian Kolfage, Andrew Badolato és Timothy Shea – non-profit szervezetet hozott létre, és Falat építünk címen 2018-ban közösségi finanszírozási kampányt hirdetett az amerikai-mexikói határon építendő fal költségeire. „A gyanúsítottak több százezer adományozót károsítottak meg, és kihasználva a határon építendő fal finanszírozása iránti érdeklődésüket, hamisan azt a látszatot keltették, hogy az adományokat a fal építésére fordítják” – fogalmazott annak idején közleményében Audrey Strauss, New York megbízott kerületi ügyésze. Az összegyűjtött összeget az egyik vádlott, Brian Kolfage által létrehozott bankszámlára gyűjtötték, és egy részét, mintegy 350 ezer dollárt Kolfage – a kezdeményezés kitalálója és elindítója – luxuséletmódjának finanszírozására költötték. A többi pénz hollétéről a nyomozók nem nyilatkoztak.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2021. január 20. 11:14
Egyik kutya, másik eb. Hogy a jó laptopos Náncsi nénikéjüket. :) Jobb Mo.-on, mert Orbán anno tudott gratulálni a szociknak, annak ellenére, hogy tuti csaltak.
kamasuka
2021. január 20. 10:17
https://www.vadhajtasok.hu/2021/01/20/median-a-kozos-lista-szavazatokat-visz-a-moslekkoaliciotol/
Nuttika
2021. január 20. 09:47
MTI - Nem is csodálkozom, miért így néz ki ez a hír.
Taksony
2021. január 20. 09:15
Julian Assange is lemaradt a listáról. Szerintem az is hiba volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!