Amerikai választások: akié a Szenátus, azé a hatalom?

2020. november 26. 10:22

Több demokrata politikus a párt balra tolódásának a számlájára írta, hogy elveszettek 10 körzetet, írja a Neokohn.

2020. november 26. 10:22

Ha a demokratáknak sikerül megnyerniük a georgiai választások második fordulóit, akkor lehetőséget kapnak arra, hogy gyökeresen megváltoztassák az Egyesült Államok politikai rendszerét, írja a Neokohn. Még mindig nem lehet tudni, kié lesz a többség a Kongresszusban. A Képviselőházban az előre jelzett tarolás helyett csak tizenkét fős többsége lesz a demokratáknak, és van három körzet, ahol még mindig nem fejezték be a számolást. A CNN-nek élőben kiszivárogtatott képviselői értekezleten több demokrata politikus a párt balra tolódásának a számlájára írta, hogy elveszettek 10 körzetet.

A Szenátusban 50-48 arányban vezetnek a republikánusok, de még hátravan a georgiai választás második fordulója. Ha meg tudják tartani valamelyik szenátori pozíciót, akkor többségük lesz a felsőházban. Amennyiben a demokraták mindkét széket elnyerik akkor 50-50 lesz a szenátorok száma, ami azt jelenti, hogy az alelnöké a döntő szavazat.

(Neokohn)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2020. november 26. 12:50
nem fognak ezek a balfaszok sem magyarországgal, de nagyon még a zejuval sem foglalkozni, lesz elég dolguk a polgárháború befejezésével...... legfeljebb ideküldenek egy faszkalapot akinek lövése sincs a politikához, de tele van lóvéval. az majd elszambázgat a buziparádén, aztán ha megunja hazamegy....
szürkeSzarvas
2020. november 26. 12:38
Kékcédulás választás volt. És ugyanugy kicsinálják,aki szot emel. A többiek majd emiatt kussolnak. Ismerős. Lukasenko 1 angyal a "neokohnok"hoz képest.
Gullwing
2020. november 26. 12:07
Amerikai kutyaszar demokrácia.
Bokros Birka
2020. november 26. 11:33
Joe a csaló! Bidé szaga van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!