Potyautasok akarták átvenni az irányítást a La Manche csatornán

2020. október 26. 08:55

Egy Nigériából érkező tankeren fenyegették meg a hajó legénységét.

2020. október 26. 08:55
null

Hét embert őrizetbe vettek vasárnap a La Manche csatornában található Wight-sziget mellett egy tankeren kialakult incidens nyomán a brit különleges alakulatok – közölte a londoni védelmi minisztérium, írta meg az Index. Előzőleg többórás nagyszabású rendőrségi művelet folyt a Nave Andromeda fedélzetén, és a hajó körül több mérföldre lezárták a térséget. A műveletben a parti őrség helikopterei is részt vettek.

A fegyveres erők azután avatkoztak közbe, hogy több potyautas megfenyegette a hajó legénységét. A tengeri hajóforgalmat figyelő MarineTraffic.com internetes portál szerint a tanker több órán át cikcakkban haladt a Wight-sziget partjai előtt, és valószínűsítették, hogy a hajót eltérítették. Később a tulajdonosok ezt cáfolták.

A libériai zászló alatt hajózó 42 ezer tonnás tanker október elején futott ki Nigériából, és vasárnap reggel kellett volna megérkeznie Southampton kikötőjébe, ám a potyautasokkal kialakult konfliktus  azonban megakadályozta ezt.

Képünk illusztráció: MTI/EPA/Reuben Pillay

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2020. október 26. 12:18
Régen az ilyeneket kirakták egy lakatlan szigetre, felkötötték az árbócrúdra, esetleg bebaszták a tengerbe. Most gondolom menekültstátuszt kapnak és szorgalmas polgárai lesznek új, választott hazájuknak.
Bitrex®
2020. október 26. 09:50
Ha a képen látható hajóról van szó, akkor küldhetik a mentőalakulatokat is.
mokány
2020. október 26. 09:45
Az Anglikán klérus ki fogja átkozni a part őrséget.
Rodolfo
2020. október 26. 09:29
9 perc alatt visszaszereztek a tankert a hoborgo potyautasoktol. A partiorseg veget vetett a partinak. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!