Navalnij munkatársai szerint mérgezett volt a vizespalack a tomszki szállodában

2020. szeptember 17. 13:11

Itt szállt meg a politikus forgatócsoportja társaságában.

2020. szeptember 17. 13:11

„Novicsok harci méreg nyomát mutatta ki a német laboratórium egy műanyag vizespalackon, amely abból a szállodai szobából származik, ahol Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus megszállt a tomszki tartózkodása idején” – közölte csütörtökön a politikus stábja Navalnij hivatalos Instagram-oldalán.

A poszt szerint a Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) Tomszkban maradt tagjai egy ügyvéd társaságában csaknem azonnal a Xander szállodába siettek, ahogy augusztus 20-án hírét vették, hogy a politikus rosszul lett a repülőgépen. Ebben a hotelben szállt meg a forgatócsoportja társaságában. Dokumentálták a szoba állapotát, amelyből Navalnij nem sokkal korábban kiköltözött, és az Instagramon közölt videó tanúsága szerint összeszedtek több – nyitott és zárt – palack ásványvizet.

Két héttel később éppen a tomszki szállodai szobából való palackon fedezte fel a német laboratórium a novicsok nyomait. Aztán még három laboratórium, amely mintát vett Alekszejtől, megerősítette, hogy Navalnijt éppen ezzel mérgezték meg. Most már értjük: ezt azelőtt tették, hogy elhagyta a szobáját, hogy a reptérre utazzon” – hangzott az Instagramon megjelent szöveg, amely egyúttal azt is megjegyezte, hogy „eltelt egy hónap és Oroszország még mindig nem ismerte el a mérgezést”. Kira Jarmus, Navalnij szóvivője korábban azt állította, hogy a mérget abba a teába csempészhették bele, amelyet a politikus a tomszki reptér bécsi kávézójában fogyasztott el.

Leonyid Rink, a „novicsok” egyik kifejlesztője a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy ha ilyen típusú mérget vittek volna fel az üvegre, akkor nemcsak Navalnij, hanem a kísérete is életét vesztette volna. Felhívta a figyelmet arra, hogy a felvételen sok egyforma üveg látható, amelyet nem lehet megvizsgálni, és amely szerinte akárhonnan származhatott. Rink a bemutatott anyagot „halott bizonyítéknak” nevezte.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bazooka454
2020. szeptember 19. 13:52
Légyszi mutasd meg hogyan kell eme kínjaimat elkerülni és logasd fel magad.
békalepcse
2020. szeptember 18. 04:27
Nagyon életszerű, hogy a bűnjelet otthagyják a helyszínen, mikor a takarítás bevett gyakorlat a szállodákban a vendég távozása után... Ilyen mesével talán a kétéveseket lehet szédíteni, de ezek nekünk szánták.
zakar zoltán béla
2020. szeptember 17. 20:48
00.......................Csavar avar Majdan SZAR!
Bazooka454
2020. szeptember 17. 15:17
Szegény Putyin állandóan bántják ezek a szemét lipcsik , pedig a lakóház felrobbantasnál ott sem volt, Szevasztopól is magától került fenhatósága alá. Az meg puszta véletlen, hogy a holland utasszállítót a legujabb orosz rakétarendszerrel szedték le. Arról nem is beszélve , hogy oroszországban a libsi újságírók szégyenükbe lövik magukat fejbe kétszer, vagy isznak mérget miután megfenyegetik önmagukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!