Aggódik a francia sajtó a Charlie Hebdo körüli gyűlölködés miatt

2020. szeptember 24. 08:24

A francia sajtó egy része a szatirikus lap mellé állt, miután újra megfenyegették őket.

2020. szeptember 24. 08:24
null

Nyílt levélben fejezte ki támogatását mintegy száz francia sajtótermék a Mohamed prófétából gúnyt űző karikatúrák közlő Charlie Hebdo című francia szatirikus lapnak, amelynek több szerkesztőségi tagja dzsihadista merénylet áldozata lett öt évvel ezelőtt, s amely újabb fenyegetést kapott – írta a Neokohn. Miközben a franciaországi dzsihadista merényletsorozat nyitányát jelentő, 2015 januárjában elkövetett, tizenhét halálos áldozatot követelő párizsi támadások pere folyik a párizsi esküdtszéken, a lap humánpolitikai igazgatója Marika Bret olyan halálos fenyegetéseket kapott, hogy az öt éve állandó rendőri védelem alatt álló nőt a múlt héten tíz perc alatt menekítették ki a lakhelyéről, s jelenleg saját szavai szerint „politikai menekültként” kénytelen a barátainál meghúzni magát.

Elképesztő gyűlölet

A Le Point című jobboldali hetilapnak adott interjúban a humánpolitikai igazgató szerint „elképesztő mértékű a gyűlölködés a Charlie Hebdo körül”. Az öt évvel ezelőtti iszlamista támadás perének nyitónapján, szeptember 2-án a lap újra közzétette a Mohamed prófétából gúnyt űző karikatúrákat, amit a francia társadalom túlnyomó többsége üdvözölt a felmérések szerint, néhány muzulmán országban azonban elítélték az újbóli publikálást, az al-Kaida terrorszervezettől pedig ismételten több fenyegetést is kapott a lap – közölte a Neokohn.

Fotó: A Safak 40 iszlamista mozgalom támogatói „Macron sátán, nem ember” feliratú transzparenssel tüntetnek Isztambulban 2020. szeptember 13-án az ellen, hogy a Charlie Hebdo című francia szatirikus lap ismét publikálta a Mohamed prófétából gúnyt űző karikatúrákat. A francia lap a 2015-ös párizsi terrortámadások segítőinek szeptember 2-án kezdődött perével egyidejűleg tette ismét közzé a Mohamed prófétát ábrázoló gúnyrajzokat. MTI/AP/Emrah Gürel

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2020. szeptember 25. 18:50
charlie hebdo vs. muszlim sáskák. Minden pofon szuperjó helyre megy.
Aerion
2020. szeptember 25. 11:38
A csárli hebdó mindenből és mindenkiből gúnyt űzött. Faszorrú, herezacskó szemhéjú keresztre feszített Jézus https://www.amazon.com/Charlie-Hebdo-Pas-pas-pris/dp/2357661658 Az olasz földrengések áldozatain való gúnyolódás https://www.leparisien.fr/culture-loisirs/italie-un-dessin-de-charlie-hebdo-sur-le-tremblement-de-terre-fait-polemique-02-09-2016-6089069.php Atya, fiú, szentlélek, kecskebaszó franciák: https://www.theapricity.com/forum/showthread.php?155694-%91Act-of-war%92-New-Charlie-Hebdo-edition-triggers-Muslims%92-anger-threats/page7 Itt minden volt. A Der Stürmer ehhez képest tudományos igényű és reprezentációjú folyóirat. Hogy csárli hebdó bűneihez képest 'csak' a mohamed karikatúrák miatt van hepaj a nemzetellenes zsidóbolsevista agymosás egyenes következménye. Ezeket már rég likvidálni kellett volna, eleve nem is létezhetnének!
szeekely
2020. szeptember 25. 01:41
Marpedig a Charlie Hebdo c. politikai hecclapot Macronnak akar a sajat fogaival es kormeivel kotelessege megvedenie! Miert, talan magara hagyhatjuk a provokazo zsidot? Egy zsido mar nem is pocskolhatja egy mas vallas kozponti alakjat kenye es kedve szerint? Hogy-hogy? Ma Mohamed, holnap Jezus, holnaputan pedig Szuz Maria. Ez a sorrend es punktum! Ki mondta, hogy nem szabad? Ki mondta, hogy ez tilos? Miert tilos? A zsidonak miert nem mindent szabad? Micsoda antiszemita dolog ez, kerem szepen... Lol
Krupp Skya
2020. szeptember 24. 20:29
Hitler mellé is sokan oda álltak, aztán későn jöttek rá hogy rossz ötlet volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!