Namíbia kevesli a tömeggyilkosságok miatti német jóvátételi pénzt

2020. augusztus 12. 13:17

A namíbiai elnök elutasította a németek tízmillió eurós ajánlatát.

2020. augusztus 12. 13:17
null

A namíbiai elnök szerint felül kell vizsgálni a gyarmati korszak miatti német kompenzációt – írja a Deutsche Welle. Hage Geingob namíbiai elnök kedden elutasította azt a 10 millió eurós németországi ajánlatot, amivel a 20. század elején elkövetett mészárlások miatt kárpótolnák a Dél-afrikai országot.

A német kormány által tett jóvátételi javaslat a namíbiai kormány számára nem elfogadható” – mondta Geingob a tárgyalások helyzetéről szóló rövid ismertetésében. Hozzátette, hogy a kormány különleges megbízottja, Zed Ngavirue folytatja a tárgyalásokat egy „felülvizsgált ajánlatért”.

A két ország 2015-ben kezdte meg a tárgyalásokat egy olyan megállapodásról, amely szerint Németország hivatalosan bocsánatot kérne és fejlesztési segítséget nyújtana kompenzációként a német megszállók által 1904 és 1908 között legyilkolt tízezer őslakos miatt. 

(Kép forrása: UNCTAD Photo/Jean Marc Ferré.)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paul
2020. augusztus 16. 10:46
A sztereotípikus feka kuncsorgás. Küldjönk nekik konzervet bontó nélkül.
Mátyás01
2020. augusztus 13. 13:02
Németország volt a legkisebb gyarmattartó, mi van a többiekkel? Mi van a háttérhatalom koronagyarmatainak kárpótlásával? Holland Kelet-Indiai társaság, Brit Kelet-Indiai társaság?
mokány
2020. augusztus 12. 18:18
"Nincs a teremtésben vesztes, csak én." - mondja Tiborc, vagy Bánk, vagy .. ????? Emberek ! Észnél legyünk! Ebben a dologban is csak a tematizálás a lényeg! Aki tematizál az uralkodik az információs világban.
C.Dömötör
2020. augusztus 12. 18:14
Ha van a pofátlanságnak egy abszolúte csúcsa, akkor az ez. Ezek a primitívek minden semmiségért törzseket irtanak ki, de most jóvátételt követelnek. Namibia még mindig utcák nélkül lenne, az iskolákról, és a kórházakról ne is szóljunk. Ez egy ilyen népség, buták, műveletlenek, de mint a kutyák megérzik, ha valaki bizonytalan, vagy fél. A németek nem mondtak egyenesen nemet, most kínlódhatnak egy darabig ezekkel a visszamaradottakkal. Ha valakinek ideje van, akkor érdemes utána nézni, hogy miként kezdődött ez a ,,népirtás".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!