A luxemburgi külügyminiszter megvonná Magyarország szavazati jogát az EU-ban

2020. július 02. 20:56

Jean Asselborn nem először tesz erős kijelentéseket hazánkkal kapcsolatban.

2020. július 02. 20:56
null

Jean Asselborn a Die Pressének adott interjújában Magyarországról is szót ejtett – írja a HVG. A luxemburgi külügyminiszter már korábban sem idegenkedett a hazánkat elítélő kijelentésektől, egy ízben például a magyar kormány migrációs politikája kapcsán arra figyelmeztetett, hogy Magyarország uniós tagságával játszik, mert „szembemegy az Európai Unió alapelveivel”.

A Die Pressének adott interjújában Asselborn kijelentette: Orbán Viktor pontosan azt csinálja, amit korábban a török elnök, úgyhogy Magyarország már nem demokrácia, lásd a legújabb bizonyítékot, mármint hogy olyan törvényt hagy jóvá, amelynek értelmében börtön fenyeget, ha valaki bírálni merészeli a vírus miatt hozott intézkedéseket. 

A luxemburgi külügyminiszter szerint az illiberalizmus nem jelentheti a jövőt Európa számára, hiszen szerinte az európai értékek nem férnek össze az illiberális berendezkedéssel. Asselborn úgy gondolja, ezért meg kell vonni Magyarország szavazati jogát az Európai Unióban.

Összesen 206 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2020. július 03. 12:22
Az, hogy az idióta személy szerint mit szeretne tenni az az ő magánügye.... (én is szeretném, ha Luxemburg nem lenne off shore paradicsom az eu-ban, és még az is lehet, hogy ezért megvonnám a szavazati jogukat....) DE az a kérdés, hogy mit tehet jogszerűen, mégpedig úgy, hogy bizonyítja azt ami miatt ő szavazat megvonást léptetne életbe. De ezt sem bizonyítani nem tudja azt amire a véleményét alapozza, mert az hazugság, sem jogalapja nincs semmi ilyesmihez... Az, hogy a soros pénzen mit nyilatkozik, az baromira érdektelen.
toef36
2020. július 03. 11:14
Nem tetszik az IGAZSÁG KIMONDÁSA? Luxenburgiak! Kis "ország" NAGY POFÁVAL!
ThunderDan
2020. július 03. 10:33
Van olyan ország, hogy Luxemburg?
Emmanuel Goldstein
2020. július 03. 10:03
Jogos felvetés. Korrupt, EU-ellenes autokráciáknak nem jár szavazati jog az unióban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!