Kirabolták a román rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának székhelyét

2020. június 16. 18:21

A rablás történeténél csak a bűnözők elfogásának körülményei viccesebbek.

2020. június 16. 18:21

Egészen valószínűtlen eseményről számol be a Főtér a bukaresti sajtót idézve: egy bűnözői csoport kirabolta a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának bukaresti székházát, annak ellenére hogy az őr is a helyszínen tartózkodott.

„Az eset még pénteken éjjel történt, amikor a bűnbanda tagjai behatoltak az épületbe. Arról nem szólnak a beszámolók, hogy tudták-e, hova törnek be, vagy egyszerűen csak ígéretesnek tűnt a célpont, de ez mindegy is. Az őrszolgálatban levő rendőr ugyanis mélyen elaludt, és nem ébredt fel arra, amikor a banda tagjai elosontak mellette” – számol be az erdélyi magyar honlap a történetről.

A rablók ezután feljutottak az első emeletre, ahol a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának irodái találhatók. A kártyával nyitható ajtót feltörték, és minden mozdítható dolgot elvittek.

„A zsákmányolt tárgyak között tévékészülék és ütvefúró is van, bár utóbbi jelenléte egy rendőrségi székhelyen némi magyarázatra szorul. (Talán azzal szokták megfúrni az őrizetbe venni kívánt bűnözők lakásának ajtaján a zárat)” – jegyzi meg a Főtér. A tolvajok ezek után sikeresen eltávoztak, mert az őr még mindig az igazak álmát aludta.

Amikor azt hisszük, hogy nem lehet tovább fokozni, csalódnunk kell. A honlap ugyanis ismerteti a bűnözők elfogásának körülményeit:

„A nyomozók éppen a biztonsági kamerák felvételeit nézték át, amikor bejelentés érkezett, hogy az egyik bukaresti kerületben egy társaság tagjai összeverekedtek a nyílt utcán. A riasztás nyomán a helyszínre érkező rendőrjárőr azzal szembesült, hogy egy csoportnyi férfi, aki két taxival érkezett a helyszínre, önfeledten ütlegeli egymást. Mint kiderült, a rendőrséget kirámoló banda tagjai voltak azok, akik az ott ejtett zsákmány elosztásán különböztek össze. Természetesen azonnal őrizetbe vették őket, és azóta már előzetesben vannak” – zárul a Főtér cikke.

Ön szerint kik voltak a lúzerebbek? A biztonságiak vagy a betörők? Írják meg kommentben!

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AGab
2020. június 17. 18:26
Ebből kéne filmet csinálni, Depardieu-vel és Rowan Atkinsonnal :-)
Sörgyári megálló
2020. június 17. 09:44
Azért azt írjuk a számlájukra, hogy vér nem folyt. Elnézve Afrikát meg Amerikát, ez igen nagy dolog.
khomeini
2020. június 17. 09:42
románnak lenni életforma...
balbako_
2020. június 17. 06:11
A vérükben van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!