Börtönbe kell vonulnia az elítélt volt francia kormányfőnek

2020. június 29. 14:22

A bíróság a feleségét, Penelopét is bűnösnek mondta ki a férje által elkövetett sikkasztásban való bűnrészesség miatt.

2020. június 29. 14:22

Öt év börtönre ítélte hétfőn a közpénzek elsikkasztásában bűnösnek talált Francois Fillon volt kormányfőt a bíróság Franciaországban, amelyből kettőt le kell töltenie, a maradék végrehajtását felfüggesztette a törvényszék. A politikusnak emellett 375 ezer euró pénzbüntetést is meg kell fizetnie abban az ügyben, amelyben kiderült, hogy még törvényhozóként fiktív állásban foglalkoztatta a feleségét, Penelope Fillont.

A jobbközép politikus karrierjének a botrány vetett véget, és emiatt volt kénytelen visszalépni a 2017-es elnökválasztástól, amelyet végül a centrista Emmanuel Macron nyert meg. Fillon az ítélet értelmében a következő tíz évben semmilyen választáson nem indulhat.

Fillon feleségét bűnrészesként hároméves, felfüggesztett börtönbüntetésre és szintén 375 ezer euró pénzbüntetésre ítélte a bíróság.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2020. június 29. 19:34
Micsida pitiáner kicsinyesség...Biztos, hogy a gyerek menza díjához kellett neki...
Gregorius
2020. június 29. 16:00
Ennek a kapzsi figurának köszönhető az, hogy Macron befutott, különben nem lett volna nagy esélye ellene. A franciák a közpénzre kényesek,a házassági félrelépések vagy a házastárs kora nem érdekli őket túlságosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!