Az újonnan érkezett migránsok deportálására készülnek a görögök

2020. március 05. 16:16

A március óta érkezetteknek nem lesz maradása az országban.

2020. március 05. 16:16

Athén bejelentette: kész deportálni azokat az illegális migránsokat, akik március elseje után érkeztek az országba, ezalatt a törökök különleges rendőri egységeket küldenek a határra ennek a megakadályozására. A görög migrációs miniszter, Notis Mitarachi szerdán azt mondta, hogy a hatóságok az északi Serres városába fogják vinni a közelmúltban érkező menekülteket, majd a származási országukba kerülnek deportálásra.

A görögök már a hónap elején bejelentették, egy hónapig nem kívánnak új menedékkérőket fogadni, kiváltva ezzel az ENSZ és emberjogi csoportok rosszallását. Egyelőre nem tiszta, hogyan szeretnék kivitelezni a deportálást, jegyzi meg a hírről beszámoló Politico. Ugyanis a nemzetközi jog tiltja a menedékkérők visszaküldését azon országokba, ahol fennáll az emberi jogok sérülésének veszélye.

Szerdán Törökország újra megvádolta Görögországot egy migráns megölésével, Athén azonban visszautasította a vádakat.
Csütörtökön vált ismeretessé, hogy Törökország 1000 különlegesen kiképzett rendőrt küld a határra, arra reagálva, hogy a görögök megkísérelték 4900 bevándorló visszaküldését a török határra.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. március 05. 18:45
Nem CipraSSz!
Lombi
2020. március 05. 18:14
"A március óta érkezetteknek nem lesz maradása az országban." 2015 márciusától?
puszika
2020. március 05. 17:51
Politico!! Most már csak a saját fejetekben kellene valami minimális rendet teremteni. Mert azt a fontos kérdést állandóan elkerülitek ,hogy LEGÁLIS vagy ILLEGÁLIS menedékkérőkről van-e szó. Amig ezt nem döntitek el addig KUSS!!!!
balbako_
2020. március 05. 17:50
Akik beengedték őket falkástul azoknak a házába kell betelepíteni őket amennyi befér és rájuk zárni az ajtót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!