Nem maradt el a török válasz a szír légi csapásra

2020. február 28. 10:33

A török katonák tűz alá vették a szíriai kormányerők több mint 200 hadállását, és a damaszkuszi kormánycsapatok katonáinak százait „ártalmatlanították”.

2020. február 28. 10:33

A török hadsereg intenzív tűz alá vette pénteken a szíriai kormányerők több mint 200 hadállását, válaszul arra, hogy előző nap 33 török katona meghalt, 32 pedig megsebesült egy szíriai kormánytámadásban Idlíb tartományban – közölte Hulusi Akar török védelmi miniszter.

Elmondta: a válaszcsapásban légi járművek, köztük drónok és a tüzérség egységei vesznek részt. Arról számolt be, hogy „ártalmatlanították” a damaszkuszi kormánycsapatok 329 katonáját, 23 tüzérségi állását, 23 harckocsiját, 10 páncélautóját, öt helikopterét, öt lőszerszállító teherautóját, három lőszerraktárát, egy parancsnoki épületét, továbbá egy SA-17 és egy SA-22 típusú légvédelmi rendszerét.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2020. február 28. 12:39
A bőbugyogósok sajnos NATO-tagok. Így nem lehet lepofozni őket, csak véletlenül hátbaveregetni egy péklapáttal!
luzitanxaver
2020. február 28. 12:00
A török válasz távolról sem ez, hanem az, hogy kinyitották a zsilipet és kormányzati szinten reklámozzák: mindenki mehet Európába Allah hírével.
3M..
2020. február 28. 11:37
Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik. Szebb Jövőt!
turáni sólyom
2020. február 28. 11:01
A törökök sosem voltak az igazmondás bajnokai! Hazudtak mindig a történelmük során, lásd pl. az örmény népirtást.... Vagy akár Szulejmán hazugságát, a janicsárjai budai "városnézéséről".... De Szolnok várának átadása után is foltos lett a becsület(?) mundérjuk.... Így most sem hisszük el a "diadal jelentésüket" Ha őszinték lennének, már rég bevallották volna a szíriai fiaskójukat. Helyette hazudoznak, manővereznek a politikában és fenyegetik Európát! Hol van a "dicsőséges" török hadsereg? Törökország nem Európa, csak egy lesajnált Kis-Ázsia. Az is marad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!