Markolóval ment neki egy brazil szenátor a rendőröknek

2020. február 21. 09:40

Cid Gomest a markolós akció közben valaki meg is lőtte, de helyi források szerint állapota stabil.

2020. február 21. 09:40

Cid Gomes, brazil szenátor egy markolóval akart rendet csinálni a bérük növeléséért tüntető katonai rendőrök között. A brazil törvények szerint a rendőröknek tilos sztrájkolni, így a Ceará-i bíróság börtönbüntetést helyezett kilátásba a sztrájkoló rendfenntartók ellen. 

Tiltakozásuk részeként a tisztek a város katonai rendőrségének bázisához vonultak és lezárták a bejáratot, hogy megakadályozzák a sztrájkhoz nem csatlakozó erők további munkáját. Gomes szenátor egy ellentüntetést hirdetett meg és felszólította a sztrájkolókat, hogy azonnal nyissák meg az utat. Azt mondta nekik, hogy öt percet ad rá, hogy megnyissák a támaszpont bejáratát. 

Miután a demonstrálók nem tettek eleget a szenátor felszólításának, Gomes egy markolóba ült, amit nekivezetett a kerítésnek ami mögött a tiltakozók voltak. 

Ezek után több lövés is eldördült, amelyből legkevesebb kettő el is találta a szenátort. Az nem tisztázott, hogy pontosan ki adta le a lövéseket, annyi biztos, hogy nem éles lőszert, hanem gumilövedéket használt a lövész.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AnOrdinaryEngineer
2020. február 22. 03:04
Hajaj, veszélyes ám a rendőrök bérét alacsonyan tartani. Remélem Orbánék nem futnak bele ebbe a csapdába és nem lövik meg őket a rendőreink.
Kanóc
2020. február 21. 23:24
Nem gringónak való vidék az. :) (Mellesleg filmajánló: https://www.youtube.com/watch?v=-JbE6rjjyD8)
Trüpéma
2020. február 21. 10:48
Ha szenátorok részéről az önbíráskodás nem megengedett, akkor az életüket védő jogellenesen tüntető tisztek szerintem éles lőszert is használhattak volna.
röviden
2020. február 21. 10:00
Hadházy és társai olvasták? Kispályások.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!