Tüntetne az igazságügyi reform ellen Lech Walesa

2019. december 14. 18:44

Milliókat hívna Varsó utcáira az egykori Szolidaritás-vezető.

2019. december 14. 18:44

Tömegtüntetéseket szervez Lech Walesa, ha a Jog és Igazságosság (PiS) folytatja az igazságügyi reformot Lengyelországban – írja a Die Zeit. „A független bíróságok megsemmisítését nem hagyhatjuk szó nélkül” – írja Walesa a Twitteren. 

Az egykori Szolidaritás-vezető milliókat hívna Varsó utcáira, ha a kormány véghezvinné az igazságügyi reformot. A PiS-frakció a vonatkozó törvényjavaslatot már csütörtökön a parlament elé vitte. A javaslat szerint fegyelmi eljárást lehetne kezdeményezni azon bírók ellen, akik megkérdőjelezik a bírók kinevezését. A tervezet azt is megtiltaná a bíróknak, hogy politikai kérdésekben állást foglaljanak, a szankciók között pedig szerepel a lefokozás és az elbocsátás is. 

A lengyel legfelsőbb bíróság nemrégiben jogellenesnek minősítette a fegyelmi kamara felállítását, a grémium elnöke pedig arra kérte a kamara tagjait, hogy a jövőben ne hozzanak döntéseket fegyelmi kérdésekben. 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tóth Zoltán
2019. december 16. 09:42
Le a kalappal Walesa előtt! Példás kiállás, mindenki kövesse!
koronaszepe
2019. december 15. 22:56
h
zrx8
2019. december 15. 22:24
Walesa rendőrspicli volt, a fia meg egy véresszájú fidesz-ellenes libsi csicska az EP-ben. Alma meg a fája..
Óbor Dezső
2019. december 15. 16:47
Learatta a jobbolali, konzervativ sikereket..........most a neoliberális sikerekre pályázik! (nyal) Gratulálok......elmehetne észak-kóreába "szolidalitás"-bol szrájkot szervezni. Ott is elérhetne sikereket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!