Trump-párti jobboldali női osztag alakult Amerikában

2019. december 19. 12:46

Itt vannak az amerikai konzervatív női politikusok új nemzedéke. A baloldal fő problémája velük az, hogy mind a négyen fehérek.

2019. december 19. 12:46

Az Osztag, azaz The Squad – így nevezik a négy demokrata női képviselő csoportját. A New York-i Alexandria Ocasio-Cortez, a minnesotai Ilhan Omar, a massachusettsi Ayanna Pressley és a michigani Rashida Tlaib mind fiatalok, egyikük sem fehér és átlagéletkoruk 40 év alatt van. Mind a négyük a baloldali főáramtól balra van politikailag. A 2018-ban a Kongresszusba került képviselőnőket először 2018 novemberében nevezték Az Osztagnak (vagy A Brigádnak). A hölgyek saját bevallásuk szerint demokratikus szocialisták. (Az Osztagról itt írtunkk bővebben.)

Válaszul december közepén négy republikánus képviselőjelölt-nő megalapította a Konzervatív Osztagot (Conservative Squad). A négy hölgy a 2020 novemberi képviselőházi választáson indulnak jelöltként.

Az alabamai üzletasszony, Jessica Taylor, a minnesotai Michelle Fischbach, a dél-karolinai Nancy Mace és a texasi Beth Van Duyne a Fox News egyik műsorában tűnt fel közös akciójával.

Taylor kifejtette: elegük van az olyan arrogáns alakokból, min Ocasio-Cortez, aki „sosem állt egy limonádé-stand mögött”, mégis meg akarja mondani, hogy éljünk Alabamában, és szerinte a nagyobb kormány a megoldás”.

Jessica Taylor korábban úgy nyilatkozott: ő a konzervatívok új generációját képviseli, aki segít Donald Trumpnak „lecsapolni a mocsárt”.

A négy politikusnő a demokraták szocializmusa ellen kíván harcolni, s mint mondják: „ez a Republikánus Párt már nem a nagyapád pártja”. 

A jobbos csoportnak még honlapja is van.

A baloldal persze rögtön kiakadt, az egyik fő problémájuk a jobboldali női társasággal például az, hogy mind a négyen fehérek. Ilhan Omar azt tudta kitvittelni magából, hogy „az utánzás a hízelgés legkomolyabb formája”

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2019. december 26. 06:13
Most akkor lepisilik ők is Tramplit vagy nem,ez itt a kérdés? Trampli minden képen már megbukott az esztelensége miatt.
gacsat
2019. december 20. 19:30
Bazz, ezek fehérek! Hogy merik?
Hunyadi Mátyás
2019. december 20. 08:22
A kérdést így is úgy is a demográfia dönti el. Nálunk is. Aki fehérkedik, az a gyerekeivel fehérkedjen, akiket fehérnek is nevel.
szodabár
2019. december 19. 19:25
Szerencsére a Fischbach szép zsidó név, ebbe még a filoszemiták és az ortodoxok sem tudtak belekötni. Szóval maradt a feka program, csak az már qrva unalmas. Új témát javasolnék, esetleg próbálkozhatnának mondjuk a szívószál és klímaellenes kategóriával...Az most nagyon menő úgyis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!