Könyvajánló: Így építené le Soros György az amerikai államot

2019. december 12. 13:05

A migráció erősítésével kívánja leépíteni a nemzetállami szuverenitást az USA-ban egy liberális politikusokat, nagyvállalati vezetőket, valamint civil és vallási szervezeteket tömörítő érdekcsoport– állítja könyvében Michelle Malkin, az USA egyik legbefolyásosabb politikai bloggere.

2019. december 12. 13:05
null
A filippínó szülőktől származó Michelle Malkin (49) blogger, politikai kommentátor, író és üzletasszony. Korábban a Fox News munkatársa volt, illetve az MSNBC, a C-SPAN és több országos amerikai rádió kommentátoraként is tevékenykedett. 2012-ben a Technorati, az egyik vezető amerikai blogkereső a „100 legjobb blog” közé sorolta Malkin oldalát, a PeekYou pedig a legbefolyásosabb amerikai politikai bloggernek nevezte őt 2011-ben.

Malkin Open Borders Inc.: Who’s Funding America’s Destruction? (Nyitott határok Rt.: Ki finanszírozza Amerika lerombolását?) című könyve szerint Soros György a bevándorláspárti elit legrégebbi és legkitartóbb támogatója. Az üzletember egy átláthatatlan mechanizmus révén finanszírozza a nyitott határok politikáját. Alapítványa az elmúlt években közel megháromszorozta a menekültek jogvédelmére, a migránsok társadalmi integrációjának elősegítésére fordított források összegét.  

Cél: a nemzeti szuverenitás leépítése és a migráció ösztönzése

A könyv által leírt érdekközösség egyik fő szereplője a Demokrata Párt, hiszen a vezető demokrata politikusok – köztük Joe Biden, Alexandria Ocasio-Cortez, Bernie Sanders és Elisabeth Warren – nyíltan migrációpárti politikát folytatnak.

A liberálisok politikai programjának középpontjában az illegális migráció dekriminalizálása áll, amitől több millió új velük szimpatizáló szavazót remélnek.

A bevándorláspárti közösség másik pillérét a liberális agendát megvalósító nagyvállalatok képviselik. A szerző a Koch-testvéreket , valamint az Apple vezérigazgatóját, Tim Cookot említi, akik nemcsak kiálltak az USA-ban tartózkodó illegális bevándorlók befogadása mellett, hanem komoly összegeket is fordítanak baloldali civil szerveztek támogatására. Tim Cook a jobboldali szereplők lejáratását folytató, migrációpárti Southern Poverty Law Center  legfőbb támogatója, míg a Koch-testvérek az illegális bevándorlók társadalmi integrálásáért harcoló LIBRE Initiative nevű NGO szponzora. 

A szerző szerint a nagyvállalatok gazdasági hasznot szeretnének húzni az illegális migrációból, hiszen a vízum nélkül érkezők olcsó munkaerőnek számítanak az amerikai munkaerőpiacon. Az érdekközösség harmadik csoportját azok a keresztény egyházak alkotják, amelyek a bevándorlást menekülthullámként kezelik, és – Ferenc Pápa szavait követve – a befogadás fontosságára hívják fel a figyelmet. Malkin azonban kihangsúlyozza, hogy valójában nem a befogadás, hanem önös haszonszerzés áll az egyházak migrációpártisága mögött, hiszen állami források híján a magánszektor milliárdosai felé fordulnak.

A szerző továbbá hozzáteszi, hogy a bevándorlást támogató érdekközösség azon dolgozik, hogy hamis, de tényként feltüntetett állításokkal – a tradicionális és online média eszközeinek segítségével – szisztematikusan megvezesse az amerikai állampolgárokat, és leépítse az Egyesült Államok nemzeti szuverenitását. A nemzeti szuverenitás ugyanis államhatárok nélkül egy értelmezhetetlen fogalommá válik, a liberális elit és a mögötte felsorakozó szervezetek pedig mindent elkövetnek, hogy az USA egy nyitott határokkal és társadalommal rendelkező, multikulturális és liberális értékeket magáénak valló „szabad” országgá váljon. A szerző szerint a progresszív háttérhatalom nem azért teszi mindezt, hogy az elesett, hazájukból menekülő embereken segítsen, hiszen az illegális bevándorlók döntő többsége nem valódi menekült. A törvénysértést abból a célból ösztönzik, hogy rövid és hosszú távon is politikai és gazdasági hasznot húzzanak az illegális migrációból.      

Soros átláthatatlan módon finanszírozza az illegális bevándorlást

Az illegális migrációt ösztönző és a nemzeti szuverenitást aláásó érdekek és indítékok megértéséhez a különböző civil és politikai lobbiszervezetekhez befolyó támogatások „útvonalát” kell követni – véli Malkin. A szerző szerint

a tömeges migráció legnagyobb és legkitartóbb támogatója Soros György, mivel az amerikai milliárdos nem egyszer hangot adott annak a gondolatának, miszerint a nemzeti szuverenitás akadályozza a nemzetközi jog és a nemzetközi szervezetek működését.

Az író úgy véli, hogy habár Soros a Nyílt Társadalom Alapítvány segítségével megkerüli a hatályos amerikai törvényeket, az átláthatatlan finanszírozási mechanizmusok, valamint a támogatások szervezetek közötti folyamatos áramlása miatt szinte lehetetlen bizonyítani az illegális migráció szervezett ösztönzését. Az Alapítvány 2018 novemberében minden illegális migrációval kapcsolatos jobboldali vádat nyíltan visszautasított. A hivatalos kommunikáció szerint az „Alapítvány soha nem finanszírozott, vagy ösztönzött embereket az elvándorlása”, valamint „törvénytisztelő és az állami határokat is figyelemben tartó, ugyanakkor minden esetben emberközpontú migrációs politika kialakításáért dolgoznak”. 

A vádak relativizálása céljából az amerikai baloldali médiumok az Alapítvány szócsöveként kezdtek működni, amikor a Sorossal kapcsolatos jobboldali feltételezéseket összeesküvés-elméletnek, míg a milliárdos elleni kritikákat antiszemita támadásként aposztrofálták.

A mexikói migránskaraván elindulásakor a Washington Post szerkesztője, Talia Lavin, illetve a The Atlantic hasábjain publikáló Adam Serwer is kiállt Soros mellett. Malkin azonban rámutat arra, hogy Lavin és Serwer is független újságíróként szerepeltek a cikkekben, miközben mindketten fontos szerepet vállaltak a Soros György által finanszírozott Media Matters for America nevű liberális szervezetben. A függetlenség álcájával azonban hatásosabban tudták megtéveszteni az olvasókat, hisz azt a látszatot keltették, hogy Soros Alapítványa fontos humanitárius segítségnyújtást végez.

Habár a transzparencia hiánya miatt nehéz fogást találni a milliárdos tevékenységén, az Alapítvány kiszivárgott kifizetései listái, illetve a támogatott szervezetek profilja is bizonyítja, hogy Soros egy globális migrációpárti és „határellenes” hálózatot üzemeltet.

1983 és 2019 között a Nyílt Társadalom Alapítvány 14 milliárd dollárt költött baloldali szervezetek és kampánycélok támogatására.

2017 és 2018 között közel megháromszorozták – évi több mint 63 millió dollárra emelték – a menekültek jogvédelmére, a jogállami és emberi jogi normák támogatására, valamint a migránsok társadalmi integrációjának elősegítésére fordított források összegét. 

A patrióta gondolkodású amerikaiaknak aktívabban fel kell lépniük a migrációpárti lobbi ellen

A szerző a könyv záró fejezetében kihangsúlyozza, hogy a patrióta elkötelezettségű amerikaiaknak kezükbe kell venniük az irányítást: egyéni szinten is harcolni kell a progresszív érdekcsoport illegális bevándorlást ösztönző politikai és gazdasági terve ellen. Malkin úgy véli, hogy a jobboldali embereknek bojkottálniuk kellene a legnagyobb vállalatokat és a filmipart is: ezzel felhívhatják a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államokban az amerikai emberek érdekeit kell képviselni. Egyértelmű üzenetet kell küldeni azoknak is, akik olcsó munkaerőt, vagy éppen potenciális szavazótábort látnak az illegális migránsokban, miközben a nemzeti érdekeket önös céljaik elérése érdekében háttérbe szorítják. Továbbá az amerikai polgároknak jobban oda kell figyelniük, hogy milyen civil közösségeket támogatnak – jelenleg az Egyesült Államokban megközelítőleg 400 olyan szervezet működik, ami több tízmillió dolláros hasznot húzott a migrációpárti lobbiból. 

Michelle Malkin: Open Borders Inc.: Who’s Funding America’s Destruction? Regnery Publishing, 2019.
 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2020. július 10. 16:05
Nem összeesküvés elmélet, hanem összeesküvés gyakorlat... Biztos vagyok benne, hogy a migránsok által az EU-ba jutásárt fizetett 2-3 ezer euro nagyobbik része is ezekhez a szervezetekhez kerül... A végrehajtó embercsempészek csak (nem is túl drága) alkalmazottak... Soros a saját pénzének sokszorosát fordítja a céljaira... Embercsempészektől jött lóvé, EU-tól származó lóvé, bevándorlást támogató EU-s országoktól jött lóvé, a pénzbirodalom pénzéből Soros által kezelt lóvé, és végül a legkevesebb a Soros saját alapítványától származó lóvé (nyilván csak a tőkén felüli hozamból...).
Dénia
2020. április 19. 17:45
Nem érdekel, hogy az Orbán már az amcsik agyát is átmosta? :) Arról volt szó, hogy mindez az Orbán agyszüleménye.
luzitanxaver
2020. január 15. 18:16
"A hivatalos kommunikáció szerint az „Alapítvány soha nem finanszírozott, vagy ösztönzött embereket az elvándorlása”, valamint „törvénytisztelő és az állami határokat is figyelemben tartó, ugyanakkor minden esetben emberközpontú migrációs politika kialakításáért dolgoznak”. " vs https://on.mktw.net/34assnP De ez nyilván nem ösztönöz senkit semmire, pont, ahogy semmi sem függ össze semmivel.
luisbathhelena
2019. december 28. 19:30
Ki van zárva. Soros csak egy öreg filantrop. Aki mást mond eleve antiszemita.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!