Merkel: Meg kell őrizni az internet egységét és szabadságát

2019. november 26. 18:38

A „digitális szuverenitás" nem jelenthet protekcionizmust és állami irányítást, és nem vezethet az internet „széttöredezéséhez" – hangsúlyozta a német kancellár.

2019. november 26. 18:38

Az internet globális közösségi jószág, amelynek egységét és szabadságát meg kell védeni – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben az ENSZ internet-szabályozási kérdésekkel foglalkozó állandó fóruma (Internet Governance Forum – IGF) tanácskozásán.

A kancellár az IGF 14. éves konferenciáját megnyitó beszédében kiemelte, hogy a mindenkit mindenkivel összekötő, a világ minden sarkában elérhető és decentralizált – mindent irányító és felügyelő központ nélküli –, szabad hálózatként működő internet szabályozását csak a multilateralizmus módszerével, vagyis a politika, a civiltársadalom, a tudomány és a gazdaság, és kivétel nélkül valamennyi állam bevonásával lehet továbbfejleszteni.

Mint mondta, párhuzamos világok kialakuláshoz, a hálózat stabilitásának megrendüléséhez, cenzúrához és az állampolgárok megfigyeléséhez vezetne, ha teret nyerne a „bezárkózás” politikája.

A „digitális szuverenitás" nem jelenthet protekcionizmust és állami irányítást, és nem vezethet az internet „széttöredezéséhez" – húzta alá Angela Merkel.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
siochanty
2019. november 28. 04:05
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
padeter
2019. november 27. 18:28
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
olajfa1
2019. november 27. 10:33
VAGYIS TE AKAROD TOVVÁBB CENZÚRÁZNI AZ INTERNETET!!! Hányok az erőszakosságodtól KGB-s túlképzett!
lhotx
2019. november 27. 02:40
Régebben az ilyenfajta tájékozatlanságot szokás volt szégyellni, gyanítom, hogy ma is inkább szándékosan „nem érti” a dolgok működését a nagyasszony. A »széttöredezett« Internet nem Internet többé. A (mélységi) rétegekre szakadása pedig nem tegnapi és nem is tizenötéves jelenség. Kit hülyít ilyenkor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!